Translate

dinsdag 13 december 2022

Dierenvrienden maken zich zorgen: Memphis Zoo wil niet reageren maar foto's van de 2 panda's YaYa en LeLe laten zieke en verwaarloosde dieren zien

 


Dierenliefhebbers van over de hele wereld hebben hun bezorgdheid geuit over de in gevangenschap panda's YaYa en LeLe in de dierentuin van Memphis. De laatste oproep tot actie dringt er bij de autoriteiten op aan om de reuzenpanda's naar een gespecialiseerd pandareservaat te sturen wanneer het leningscontract van de dierentuin in april 2023 afloopt.

Zoals eerder gemeld door WAN, In Defense of Animals, Panda Voices, Marc Bekoff, Ph.D., hoogleraar Ecologie en Evolutionaire Biologie aan de Universiteit van Colorado, evenals verschillende andere dierenbelangenorganisaties, hebben hun bezorgdheid geuit over het welzijn van de panda's. Het groeiende bewustzijn over hun toestand op sociale media heeft de aandacht getrokken van velen, waaronder de beroemde popmuzikant Billie Eilish, die tweette over de toestand van YaYa en LeLe en de mensen die de situatie van de panda's uit de eerste hand hebben gezien.

  Foto: Billie Eilish

De tweeëntwintigjarige YaYa en de 24-jarige LeLe behoren tot de jongste panda's in gevangenschap in de VS, maar ze zien er aanzienlijk ouder uit dan andere panda's in gevangenschap die ouder zijn dan 30 jaar. De panda's zijn verdrietig en ondervoed en brengen hun dagen door met pacen of slapen, duidelijk verveeld in hun vuile, kleine verblijven. YaYa heeft een chronische huidaandoening en LeLe heeft aanzienlijke gebitsproblemen die resulteren in gebroken kiezen.

In Defense of Animals en Panda voices blijven het lijden van de panda's blootleggen en hebben herhaalde pogingen gedaan om de president van Memphis Zoo Matt Thompson te ontmoeten om de zorgen over het pand aan te pakken. In Defense of Animals stuurde in juli een brief overde gezondheid en het welzijn van panda's naar Thompson, gevolgd door een tweede brief in september. Op geen van beide brieven is gereageerd.

Een waarschuwing van Ter Verdediging van dieren die oproept tot het pensioen van de panda's op 18 november heeft al meer dan 25.000 supporters verzameld. Een eerdere waarschuwing voor de panda's die in 2021 werd gepubliceerd, kreeg meer dan 88.000 aanhangers.

Via de Freedom of Information Act zijn verzoeken gedaan voor de medische dossiers van de panda's, evenals gegevens van zeven gazellen en de Afrikaanse olifant Tyranza, die in juni 2021 naar de dierentuin werden gestuurd. Helaas zijn de verzoeken onbeantwoord gebleven.

"Het is onaanvaardbaar dat de dierentuin van Memphis blijft weigeren om informatie vrij te geven of een gesprek met ons te voeren over de gezondheid en het welzijn van reuzenpanda's YaYa en LeLe," zei Brittany Michelson, Captive Animals Campaigner voor In Defense of Animals. "Als de dierentuin echt om de panda's geeft, zouden ze ermee instemmen om ons te ontmoeten om onze vragen en zorgen aan te pakken. Er zijn duizenden mensen over de hele wereld die zich grote zorgen maken over de slechte gezondheid van de panda's, en toch erkent de dierentuin deze zorgen niet."

"Na veel te veel jaren van lijden in een ongepaste dierentuintentoonstelling, is het tijd voor YaYa en LeLe om eindelijk de zorg te krijgen die ze echt verdienen in een gespecialiseerd panda-toevluchtsoord in hun thuisland," voegde Michelson eraan toe. "We roepen de dierentuin van Memphis en de Chinese autoriteiten op om zich ertoe te verbinden de panda's terug te brengen naar China zodra het leningscontract in april 2023 afloopt. Het is ook van het grootste belang dat de dierentuin onmiddellijk verbeteringen aanbrengt in het dieet en de verzorging van de panda's, zodat ze geschikt zijn om naar het buitenland te reizen."

Help alsjeblieft door er bij The Memphis Zoo op aan te dringen yaya en LeLe terug te trekken naar een gespecialiseerd panda-toevluchtsoord in China zodra hun contract in april 2023 afloopt, HIER!

Inhoud met dank aan In Defense of Animals. Help hen te blijven vechten voor dieren, mensen en het milieu door HIER een donatie te doen!

Je kunt alle dieren en onze planeet helpen door te kiezen voor compassie op je bord en in je glas. #GoVeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten