Translate

vrijdag 16 december 2022

Undercoverbeelden hoe het eraan toe gaat voor kalkoenen in de Vlaamse horror kalkoenhouderij heeft effect gehad op het ministerie: De slachterij is gesloten

 


DIERENLEED KRIJGT AANDACHT



Afgelopen week toonden we met nieuwe undercoverbeelden hoe het eraan toe gaat voor kalkoenen in de Vlaamse kalkoenhouderij.

Daarnaast gingen we vorige week donderdagnacht actie voeren bij het enige kalkoenenslachthuis in ons land. In de vrachtwagens zagen we opnieuw dieren met pootproblemen en verwondingen. Niet alleen tijdens het miserabele bestaan in de stallen, maar ook tijdens het ruw vangen lopen de dieren verwondingen op. De bloedende hennen kregen geen verzorging. Deze gewetenloze industrie kent op geen enkel moment genade voor de dieren.

De beelden waren schrijnend en werden door duizenden mensen gezien. Een groot succes want veel mensen lieten weten om voortaan dieren van hun bord te laten!
Een van de kalkoenen op transport naar het slachthuis
Een van de kalkoenen op transport naar het slachthuis.
HELP DE KALKOENEN
Goed nieuws! Afgelopen vrijdag maakte minister Weyts bekend dat horrorslachthuis Moerbeko in Zele nu toch eindelijk gesloten wordt! Animal Rights verspreidde in 2020 undercoverbeelden en diende een klacht in met burgelijke partijstelling op basis van de vreselijke inbreuken die op de beelden te zien waren. Het gerechtelijk onderzoek daaromtrent loopt nog steeds.

Erna, het is belangrijk dat we tijd kunnen blijven steken in onderzoek, publieke acties op touw kunnen zetten, verborgen dierenleed zichtbaar blijven maken en dit alles bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Help je mee? Doneer aan onze belangrijke crowdfunding en/of help deze verder onder de aandacht te brengen. Dikke merci!

Met strijdvaardige groet, 
Els, campagneleider Stop de slacht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten