Translate

zondag 25 december 2022

Plastic Soup Foundation: Wat was onze impact in 2022?: De strijd tegen plasticvervuiling

 

View this email in your browser


Aan het eind van 2022 kijk ik met trots terug op een jaar waarin we veel impact hadden.
  • Zo onthulden we dat de vier grootste cosmeticabedrijven in Europa nog steeds schadelijke microplastics in hun verzorgingsproducten verwerken en daarover jokken.
  • Ook haalden we het wereldnieuws met de bekendmaking dat er plastic is gevonden in het bloed, vlees en de melk van varkens en koeien. Waarschijnlijk komt dit, omdat supermarktvoedsel dat over tijd is met verpakking en al het diervoer in gaat.
  • Vervolgens toonden we aan dat we allemaal plastic kledingvezels inademen en stelden we de vraag: worden we ziek van 'fast fashion'?
Dergelijke resultaten boek je nooit alleen. Daarom wil ik al onze vrijwilligers, donateurs, business angels en grote gevers van harte bedanken voor hun morele en financiële steun.

Dankzij jullie vertrouwen blijven wij vechten voor een wereld zonder plastic in ons water, de lucht en zelfs ons voedsel. Ook in 2023!  
 
Heel veel dank daarvoor!

Liefs,

Maria Westerbos
Oprichter en directeur - Plastic Soup Foundation
WAT WAS ONZE IMPACT IN 2022?

De strijd tegen plasticvervuiling is er een van een heel lange adem, maar terugkijkend op 2022 kunnen we toch weer een flink aantal successen noteren. Zoals onze plastic fashion campagne, ons rapport over het aantal schandalige kilo's plasticafval dat Nederland exporteert, en nog veel meer.
BEKIJK ONZE IMPACT
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
YouTube
Website



Geen opmerkingen:

Een reactie posten