Translate

dinsdag 20 december 2022

Chapeau: Shoppen voor een huisdier uit dierenwinkels in New York straks verboden om dieren van illegale grootschalige, broodfokkers te beschermen

 


Gouverneur Kathy Hochul ondertekende gisteren wetgeving om de verkoop van honden, katten en konijnen in dierenwinkels te verbieden, met als doel een einde te maken aan de pijplijn van puppymills naar dierenwinkel en misbruikende fokkers te stoppen. Op basis van een overeenkomst treedt de wetgeving in 2024 in werking en kunnen dierenwinkels ook asielen huur vragen om hun ruimte te gebruiken voor adopties.


"Honden, katten en konijnen in Heel New York verdienen liefdevolle huizen en een humane behandeling", zei gouverneur Hochul. "Ik ben er trots op deze wetgeving te ondertekenen, die zinvolle stappen zal zetten om de harde behandeling te verminderen en het welzijn van dieren in de hele staat te beschermen."

De Puppy Mill Pipeline Act (S.1130/A.4283) heeft tot doel het kopen en verkopen van dieren te voorkomen van grootschalige, illegale fokkers die geen goede veterinaire zorg, voedsel of socialisatie hebben. Vaak hebben deze dieren gezondheidsproblemen als gevolg van slecht fokken en kunnen ze gezinnen duizenden dollars aan veterinaire zorg kosten. De wetgeving zal dierenwinkels blijven toestaan om adoptiediensten te organiseren in samenwerking met dierenasielen of reddings organisaties om New Yorkers te helpen verbinden met dieren die een thuis nodig hebben.

"Vandaag is een geweldige dag voor onze trouwe viervoeters en een grote stap voorwaarts in onze strijd tegen misbruik en onmenselijke puppymolens. Mijn dank aan gouverneur Hochul voor het opkomen voor de stemloze liefhebbende dieren die lid zijn van onze families en het respect verdienen dat we hen vandaag hebben getoond," zei senator Michael Gianaris.

"Ik wil gouverneur Hochul enorm bedanken voor het ondertekenen van deze wetgeving om de pijplijn van de puppymolen stil te leggen. De staat New York zal niet langer toestaan dat brutaal onmenselijke puppyfabrieken in het hele land onze dierenwinkels bevoorraden en winst maken op dierenmishandeling en nietsvermoedende consumenten," zei assembleelid Linda B. Rosenthal. " Door de verkoop van honden, katten en konijnen in dierenwinkels te beëindigen, kunnen asielen en reddingen samenwerken met deze winkels om adopteerbare dieren te presenteren en ze voor altijd in huizen te plaatsen. "

"Talloze gezinnen zullen het hartzeer bespaard blijven van het uitgeven van duizenden aan een geliefd nieuw huisdier dat genetisch beschadigd en chronisch ziek is. De rol van New York als leider in het voorkomen van wreedheid tegen dieren zal andere staten inspireren om dit voorbeeld te volgen, en dat is iets waar de gouverneur en wij allemaal trots op kunnen zijn dat ze dat hebben bereikt," concludeerde Rosenthal.

New York sluit zich nu aan bij andere staten en honderden plaatsen in het nemen van een sterk standpunt tegen de wreedheid van puppymills 

Bron: World Animal News

Geen opmerkingen:

Een reactie posten