Translate

maandag 17 april 2023

Drie paarden vonden afgelopen zaterdag de dood tijdens de Grand National paardenconcours in Liverpool ( UK)

 


Horse Envoye Special gereden door James King voor zijn dood, Aintree Racecourse, Liverpool, Engeland, 13 april 2023, credit: Reuters / Jason Cairnduff

Horses Hill Sixteen, Dark Raven en Envoye Special stierven op de Grand National, een paardenspringrace die jaarlijks wordt gehouden op de Aintree Racecourse in Liverpool, Engeland. Dierenrechtenactivisten, die de race probeerden te stoppen, zijn verontwaardigd dat de dieren zijn gestorven.

De British Horseracing Authority (BHA) zei zondag dat het de dood van de drie paarden op de Grand National-bijeenkomst zou onderzoeken.

Tijdens de belangrijkste hordenrace van zaterdag leed het 10-jarige paard Hill Sixteen een fatale val bij het eerste hek, waarbij hij zijn nek brak. Twee andere paarden, Recite A Prayer en Cape Gentleman, werden tijdens dezelfde race onderzocht door veterinair personeel.

Het negenjarige paard Envoye Special overleed op de eerste dag van de race. De zesjarige Dark Raven moest na een zware val worden neergezet.

Op zaterdagmiddag, vlak voordat de race begon, bestormden dierenrechtendemonstranten van Animal Rising de baan, wat leidde tot ingrijpen van de politie en verschillende arrestaties. De groep uitte hun liefdesverdriet over de sterfgevallen en riep op tot een einde aan de 'gruwelijke industrie'.


De race, die dit jaar voor de 175e keer werd verreden, staat bekend om zijn uitdagende hekken, met veel paardendoden en verwondingen tot gevolg. Dit heeft geleid tot groeiende bezorgdheid over het welzijn van de dieren en oproepen tot hervorming binnen de industrie.

Dierenwelzijnsorganisatie Animal Aid riep op tot een verbod op sprongraces om verdere tragedies te voorkomen. "Sinds 2001 zijn ongeveer 3.000 paarden doodgereden - wreedheid die geen plaats heeft in het moderne Groot-Brittannië," zei Animal Aid.


Een groep dierenrechtenactivisten had zich aan het begin van het evenement buiten de renbaan van Aintree verzameld om te protesteren tegen een van de meest prestigieuze en historische sportevenementen van Groot-Brittannië. De demonstranten hielden borden vast die paardenraces veroordeelden en uitten hun bezorgdheid over het welzijn van de betrokken dieren.

De borden van de demonstranten toonden boodschappen zoals "Je wedt, ze sterven" en riepen op tot een verbod op paardenraces, waarbij de potentiële gevaren en wreedheid in verband met de sport werden benadrukt.

Paarden kunnen gemiddeld 25 tot 30 jaar oud worden, hoewel sommigen met de juiste zorg en management in hun 30s of zelfs 40s kunnen leven. De levensduur van een paard hangt af van factoren zoals ras, genetica, gezondheid en leefomstandigheden.

   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten