Translate

donderdag 20 april 2023

Een gevangenisstraf van 18 maanden voor een man uit Mexico in het bezit van 250 vechthanen en 250 vlijmscherpe messen die aan de poten worden vastgemaakt voor de gok sport

 

Een van de dieren legt het loodje en daar wordt op gegokt Wie overleefd deze verschrikkingen en wie niet.

Horacio Ortega-Martinez, een burger van Mexico die in Bakersfield, Californië woont, werd gisteren veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf voor het bezit van hanen met als doel ze te gebruiken in een dierengevecht.

Volgens een verklaring van het kantoor van de Amerikaanse procureur Phillip A. Talbert werd ook de verbeurdverklaring van de vechtende hanen en 49 fokkippen bevolen. Op 10 november 2022 pleitte Ortega schuldig aan het dierenwelzijnswetmisdrijf met betrekking tot het bezit van 250 hanen die werden gebruikt voor dierengevechten.

Volgens rechtbankdocumenten werden wetshandhavers zich bewust van Ortega's betrokkenheid bij het fokken, vechten en verkopen van hanen in januari 2022 door opgenomen gesprekken verkregen van een door de rechtbank geautoriseerde afluistertap van een telefoon die werd gebruikt door Jorge Calderon-Campos van Bakersfield. Ortega en Calderon hadden verschillende telefoongesprekken over het kopen, verkopen en bestrijden van hanen.

De vermeende daders bespraken ook een evenement dat ze bijwoonden op 12 februari, toen 15 hanen vochten om een prijs van $ 5.000 te winnen.

Op 26 april 2022 werd een huiszoekingsbevel uitgevaardigd op het terrein van Ortega, waar agenten ongeveer 250 vechtende hanen vonden, ongeveer 250 vlijmscherpe stalen messen die aan de poten van de vogels zijn vastgemaakt, wanten die vaak worden gebruikt voor het trainen en bestrijden van hanen, en diverse antibiotica, vitamines en supplementen die vaak worden gebruikt voor het fokken en trainen van hanen voor gevechten.

Calderon is afzonderlijk aangeklaagd voor verschillende drugshandeldelicten en dierengevechten in twee afzonderlijke aanklachten.

Deze zaak was het product van een onderzoek door Homeland Security Investigationshet Department of Agriculture Office of Inspector General (USDA-OIG), de Drug Enforcement Administration, de U.S. Secret Service, de U.S. Marshals Service, de U.S. Customs and Border Protection, de California Department of Corrections and Rehabilitation, en de California Highway Patrol, evenals lokale organisaties, waaronder het Kern County Sheriff's Office.

Deze inspanning maakt deel uit van een operatie van de Organized Crime Drug Enforcement Task Forces (OCDETF). OCDETF identificeert, verstoort en ontmantelt de criminele organisaties op het hoogste niveau die de Verenigde Staten bedreigen met behulp van een door aanklagers geleide, door inlichtingen aangestuurde, multi-agency aanpak.

Volgens de Humane Society of the United States, die ook hulp bood bij deze zaak, is hanengevechten een misdaad in elke staat en 42 staten bestraffen het als een misdrijf. Het is illegaal om toeschouwer te zijn bij gevechten in 43 staten, vogels te bezitten of te verkopen voor gevechten in 39 staten en om dierengevechten parafernalia te bezitten in 29 staten. Slechts zeven staten verbieden volwassenen specifiek om een kind mee te nemen naar een gevecht.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten