Translate

zondag 23 april 2023

Kinderen onder de 14 jaar mochten in Nieuw- Zeeland zoveel mogelijk wilde katten neerschieten.... het is afgeblazen maar wat is het verschil? Ze mogen nu andere wilde dieren neerknallen

 

Een afschuwelijke wedstrijd, waarbij jonge kinderen moesten strijden om het grootste aantal verwilderde katten te doden, is gelukkig geannuleerd. De jonge kinderen zouden 250 dollar aan prijzengeld en zogenaamde "opschepperij" hebben verdiend voor het doden van katten. Blijkbaar richtten ze zich alleen op katten die niet gechipt waren. In dit geval zou de microchip pas worden ontdekt wanneer het dier werd gedood.


"UPDATE: DeNorth Canterbury Hunting Competition heeft de categorie "meest verwilderde katten bejaagd" voor kinderen jonger dan 14 jaar geannuleerd", deelde de in Nieuw-Zeeland gevestigde dierenrechtenorganisatie SAFE For Animals op hun Facebook-pagina. De non-profitorganisatie was een van degenen die wedstrijdorganisatoren opriepen om het gruwelijke fondsenwervende evenement dat in juni zou plaatsvinden, te annuleren.


"Het is al erg genoeg dat jonge mensen wordt geleerd en aangemoedigd om kleine dieren te doden, zei SAFE-woordvoerder Will Appelbe in een verklaring. " Er is weinig tot geen verschil in het fysieke uiterlijk van verwilderde, zwerfkatten en huiskatten."

Ondoorgrondelijk blijft de jeugdcategorie om het doden van andere dieren, zoals varkens, herten en konijnen, aan te moedigen.


Schokkend genoeg kunnen volwassenen ook deelnemen door onschuldige dieren te doden voor geld en prijzen.


Jachtwedstrijden die gericht zijn op dieren die helaas als "ongedierte" worden beschouwd, hebben kritiek gekregen van voorstanders van dierenwelzijn. Deze evenementen trekken onervaren deelnemers aan en de race om zoveel mogelijk dieren te doden, wat de kans op dierenleed vergroot. Zoals opgemerkt door SAFE, "een konijnenjacht in 2021 doodde bijna 12.000 konijnen tijdens het paasweekend."

"We zouden onze tamariki-empathie voor dieren moeten leren, niet hen de hulpmiddelen moeten geven om ze te doden," concludeerde Appelbe. 'Tamariki' betekent kinderen in Nieuw-Zeeland.


Naar schatting zijn er 1,2 miljoen huiskatten in Nieuw-Zeeland en meer dan het dubbele van dat aantal wilde katten in het hele land.

"Zoals sommigen van jullie misschien hebben gezien, zijn er verschillende mediakanalen geweest die onze nieuwste wedstrijdsectie met wilde katten hebben opgepikt", aldus een bericht op de Facebook-pagina van de North Canterbury Hunting Competition, waarin de terugslag die volgde nadat de categorie op 14 april werd geopend, verder werd uitgelegd. De aankondiging werd vervolgens op 17 april verwijderd.

"Helaas zijn er enkele gemene en ongepaste e-mails en berichten verzonden naar de school en andere betrokkenen - we zijn ongelooflijk teleurgesteld in deze reactie en willen graag verduidelijken dat deze wedstrijd een onafhankelijk door de gemeenschap gerund evenement is en dat alle vragen en zorgen rechtstreeks via ons worden verzonden op nchuntingcomp@gmail.com."

"Dit is geen gedrag dat SAFE goedkeurt, noch is het gedrag dat we mogen verwachten van voorstanders van mededogen," deelde SAFE.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten