Translate

zaterdag 8 april 2023

Four Paws een dierenwelzijnsorgaisatie die wereldwijd dieren in nood helpt, heeft aan de regering van Pakistan voorgesteld om de Karachi Zoo te sluiten dor de erbarmelijke situatie van de dieren

 

Fifty-fifty overlevingskans voor olifant Noor Jehan in Pakistan (INTERVIEW)




Olifant Noor Jehan in Karachi Zoo, Pakistan, credit: Four Paws / Omar Mahera

"Momenteel kunnen we zeggen van wat we vandaag hebben waargenomen, de kans is 50/50 voor Noor Jehan", vertelde dierenarts Amir Khalil van de dierenwelzijnsorganisatie Four Paws aan The Animal Reader over de vrouwelijke olifant Noor Jehan.

Een Four Paws-team is maandag aangekomen in Karachi Zoo in Pakistan om de 17-jarige olifant Noor Jehan te behandelen, die in zeer slechte conditie verkeert. Ze heeft "grote zwelling in het genitale gebied, groot probleem met haar gewrichten", zei Khalil, eraan toevoegend dat ze al meer dan twee maanden lijdt.

Noor kan niet lopen, heeft een aanzienlijke hoeveelheid gewicht verloren en ervaart veel pijn, legde Khalil uit. Zijn team bereidt zich voor om de onderliggende oorzaak van de aandoening van Noor te beoordelen en de meest effectieve behandeling voor haar te bepalen.


Khalil benadrukte de kracht van sociale media in het geval van Noor Jehan. Foto's van de olifant, nauwelijks in staat om te staan, werden de afgelopen week breed gedeeld, wat de regering ertoe aanzette actie te ondernemen.

De Karachi Metropolitan Corporation (KMC), die Karachi Zoo runt, vroeg dringend om hulp van Four Paws nadat rapporten en beelden Noor Jehan in ernstige fysieke nood toonden.

Volgens Four Paws leven slechts vier Afrikaanse olifanten in gevangenschap in Pakistan: Jehan en Madhubala in Karachi Zoo en Malika en Sonu in Karachi Safari Park.

Alle vier de olifanten werden op zeer jonge leeftijd in het wild gevangen in Tanzania. Ze kwamen in 2009 aan in Pakistan. Vorig jaar behandelden Khalil en zijn team Noor en Madhubala in Karachi Zoo. Four Paws adviseerde vervolgens om de olifant naar een geschikter gebied te verplaatsen, wat niet gebeurde.

De dierentuin en de Pakistaanse regering zijn nu overeengekomen om de olifanten naar Karachi Safari Park te verplaatsen als Noor haar behandeling overleeft. Khalil zei dat de andere dieren in de dierentuin ook in erbarmelijke omstandigheden leven. De premier kondigde onlangs plannen aan om Karachi Zoo te sluiten.

   

Meld je aan voor wekelijks dierennieuws

* geeft aan dat het verplicht is
           
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten