Translate

zondag 12 juni 2022

60 beagles uit de proefdierindustrie momenteel opgevangen in pensions zoeken op korte termijn gastgezinnen die in ieder geval eenmalig een van de honden wil opvangen gedurende de zomer

 


Nieuwsbrief

Het heeft even geduurd maar hier is weer een nieuwsbrief

We zijn de afgelopen tijd behoorlijk druk geweest. We hebben veel honden binnen gekregen (zie hieronder) en veel aanmeldingen van kandidaat adoptanten gehad (in 2021 bijna 1500, dat heeft geresulteerd in 95 geplaatste hondjes). Op zo’n moment schiet het verzamelen van informatie voor de nieuwsbrief en het maken van die nieuwsbrief er steeds weer bij in. Het zou dan ook fijn zijn als we iemand kunnen vinden die goed teksten kan schrijven en ons hierin bij zou kunnen staan. Als je denkt hierin iets te kunnen betekenen stuur dan een mailtje naar info@shhh.nl.

Adoptanten en gastgezinnen nodig voor 60 beagles.

Op dit moment heeft de Shhh 60 beagles in opvang. Allemaal ex-proefhonden.

Het aantal is niet zo hoog doordat er meer honden als proefdier worden gebruikt, maar vooral door een wetswijziging voor de identificatie en registratie van honden. Hierbij is geen rekening gehouden met deze groep. Vanaf 1 november 2021 tot eind maart 2022 konden we hierdoor geen honden plaatsen terwijl we wel nieuwe honden binnenkregen. Andere factoren zijn waarschijnlijk dat veel mensen, na twee jaar niet de mogelijkheid gehad te hebben, op vakantie willen en er minder vraag is naar honden.

De pensions die honden voor ons opvangen, zullen dit ook in de vakantieperiode blijven doen, maar ze kunnen er niet zoveel opvangen als dat we daar nu in opvang hebben. Ook zij hebben twee moeilijke jaren achter de rug en hebben nu alle capaciteit nodig gedurende de zomer.

We zoeken daarom op korte termijn meer gastgezinnen die in ieder geval eenmalig een van deze honden wil opvangen gedurende de zomer. Het liefst totdat ze zijn geplaatst.

We vragen, net als voor de honden die geadopteerd zijn, een begeleiding die vrij is van dwang, vrij van intimidatie, vrij van middelen die pijn kunnen doen en vrij van laten schrikken. Dat betaalt zich heen snel terug, want de honden zullen zich veel sneller veilig voelen. Wat voor mensen geldt geldt zeker ook voor honden: Je kunt pas goed functioneren, als je je goed voelt.

Wil je ons helpen en/of meer informatie, dan kun je een mailtje sturen naar info@shhh.nl of bellen met een van onze telefoonnummers: 038 3373451, 0657 050502 of 0623 665652.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten