Translate

dinsdag 21 juni 2022

Het gruwelijke Dog Meat Festival in Yulin China is begonnen: Activisten en de politie hebben 386 doodsbange honden onderschept op weg naar de slacht

 In de Zuid-Chinese stad Yulin, zal het gruwelijke Lychee and Dog Meat "Festival" helaas beginnen. De politie in de stad Shaanxi heeft samen met activisten die campagne voeren voor een einde aan de slachting een hondenvleeswagen onderschept die op weg was naar Yulin. De groep kon gelukkig alle 386 honden aan boord redden.



De vrachtwagen met Yulin-kentekenplaten werd gespot op de snelweg op ongeveer 500 mijl van Yulin, volgepropt met kooien met doodsbange honden. Video's en foto's gemaakt door de activisten en vrijgegeven aan de wereldwijde dierenbeschermingsgroep Humane Society International tonen het moment waarop de politie van Shaanxi de vrachtwagen op de weg trok. Het was een schrijnend tafereel van honden gepropt in kleine draadkooien in de zinderende hitte. De activisten hebben de politie van Shaanxi geprezen voor hun snelle reactie en merkten op dat als alle politie deze nultolerantie benadering zou volgen, de brutale handel in hondenvlees in China tot een einde zou komen.

Een jonge activisten familie

Activisten hebben ook nieuwe beelden vrijgegeven die op 18 juni zijn gemaakt op een hondenvleesmarkt in het centrum van Yulin, waar marktkraampjes te zien zijn met honden- en kattenkarkassen.

"De reactie van de politie van Shaanxi was echt indrukwekkend, ze kwamen met geweld naar buiten en trokken de vrachtwagen over, waarbij de honden onder politiecontrole werden gebracht toen de chauffeur niet kon bewijzen dat hij ze legaal had verworven en vervoerd. Het was een zeer gespannen tijd voor ons, maar dankzij de autoriteiten zijn deze honden nu veilig in politie quarantaine waar ze voedsel, water en rust kunnen krijgen," vertelde Lin Xiong, een van de activisten ter plaatse, aan HSI. "Als alle politie in heel China maar zo'n stevige nultolerantie zou hebben ten opzichte van deze hondendieven en -handelaars, zou dit het einde van de hondenhandel hier zijn."

De geredde honden waren een mix van rassen, waarvan sommige werden gestolen als huisdieren die nog steeds hun halsbanden droegen. Velen bleken een slechte lichamelijke gezondheid te hebben met geïnfecteerde ogen en huidaandoeningen.

Als de hondenhandelaar na 21 dagen weigert een forse boete te betalen, worden de honden vrijgelaten aan de activisten. Hondenhandelaren betalen zelden boetes omdat ze meestal hoger zijn dan de winst die ze zouden maken met de verkoop van de dieren.

Een asiel ondersteund door Humane Society International en gerund door HSI's partnergroep Vshine heeft zich beschikbaar gesteld om voor zoveel honden te zorgen als nodig is.

"Ondanks het feit dat de meeste mensen in China geen honden eten, bestaan er nog steeds honden etende hotspots in het zuiden, zoals Yulin, en miljoenen honden blijven vreselijk lijden. Ik ben zo trots op de Chinese activisten die opkomen voor deze dieren, en de politie wiens reactie absoluut essentieel was, want zonder hen zouden deze honden al dood zijn op de dodenvloer van een Yulin-slachthuis. Deze video toont de inspanningen die in China gebeuren om deze handel te stoppen, en de passie van mensen die zich verzetten tegen de wreedheid," verklaarde Peter Li, Ph.D., China-beleidsspecialist voor Humane Society International, die de zorg ondersteunt voor honden die zijn gered uit de Chinese handel in hondenvlees. "De Yulin-bijeenkomst is niet alleen een nachtmerrie voor dierenwelzijn, maar druist ook in tegen de COVID-19-voorzorgsmaatregelen van China en wordt grotendeels gevoed door hondendieven, dus er zijn dwingende redenen voor de autoriteiten om deze handel echt aan te pakken."

Gelanceerd in 2010 door hondenvleeshandelaren om de verkoop van vlaggen te stimuleren, begint het Yulin-evenement op 21 juni en kan het duizenden bezoekers trekken uit de hele provincie in zuid-China. De mensen verzamelen zich schokkend om hondenvleesstoofpot en knapperig hondenvlees te eten in de restaurants en kraampjes van de stad. Het is ondoorgrondelijk dat deze gruwelijke gebeurtenis doorgaat, ondanks het feit dat 72% van yulin's burgers niet regelmatig hond eet. In heel China is er veel verzet tegen de handel in hondenvlees, omdat de zorg voor dierenwelzijn groeit.

Zoals eerder gemeld door WAN, neemt het eten van hondenvlees in Zuid-Korea ook toe tijdens de zomer, omdat hondenvleessoep of "bosintang" vaak wordt gegeten door oudere burgers die beweren dat het hen zal helpen "de hitte te verslaan".

Een taskforce van de regering debatteert momenteel over de kwestie van een verbod, waarbij zowel president Yoon Suk-yeol als first lady Kim Keon-hee voorstander zijn van het beëindigen van de ziekmakende praktijk. Naar schatting 30 miljoen honden per jaar worden nog steeds gedood voor hun vlees in andere delen van Azië.

Hondenvlees is verboden in Hong Kong, Taiwan, Thailand, Singapore en de Filippijnen, evenals in de steden Shenzhen en Zhuhai op het vasteland van China, de provincie Siem Reap in Cambodja en in 17 steden en regentcies in Indonesië.

Je kunt alle dieren en onze planeet helpen door compassie te kiezen op je bord en in je glas. #GoVeg

Bron: World Animal News

Geen opmerkingen:

Een reactie posten