Translate

donderdag 30 juni 2022

Twee vrouwen uit India zijn gearresteerd op luchthaven Bangkok van het smokkelen van meer dan 100 wilde dieren in hun bagage ( veel foto's )

 

Twee vrouwen uit India zijn maandag gearresteerd op de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok nadat ze waren betrapt op het proberen te smokkelen van meer dan 100 wilde dieren in hun bagage. De smokkelaars, naar verluidt de 38-jarige Nithya Raja en de 24-jarige Zakia Sulthana Ebrahim, bereidden zich voor op een vlucht naar Chennai, India.

Volgens een verklaring van het Department of National Parks, Wildlife, and Plant Conservation in Thailand, gebruikten Suvarnabhumi Airport-officieren röntgenapparaten om de koffers te doorzoeken. Bij het vinden van twee verdachte voorwerpen gingen de agenten en ambtenaren verder met het grondig inspecteren van de zakken, waarbij veel wilde soorten werden gevonden. Twee witte stekelvarkens, twee gordeldieren, 35 schildpadden, 50 kameleons en 20 slangen werden allemaal in beslag genomen en naar onderzoekers gestuurd.

De vrouwen werden beschuldigd van het overtreden van de Wildlife Conservation and Protection Act van 2019, de Animal Epidemic Act van 2015 en de Customs Act van 2017.

Gisteren bevestigde Tachaphan Leelapata, een dierenarts van de Wildlife Health Management Group Wildlife Conservation Office, in een andere verklaring dat ze 103 exemplaren hadden ontvangen in de verzameling in beslag genomen dieren. De twee gordeldieren en stekelvarkens behoorden tot de vele soorten, waaronder 50 leguanen, 35 gele vlek rivierschildpadden, zes Soedanese kameleons en acht Peter banded skink. Helaas waren er al twee leguanen en andere dieren overleden.

Na onderzoek van de levende dieren stelde Leelapata vast dat veel van de dieren gestrest en uitgedroogd waren. Het personeel heeft de dieren vitaminesupplementen gegeven, evenals soortspecifieke voedsel- en leefomstandigheden. De dieren zullen uiteindelijk naar een opvangcentrum voor wilde dieren worden gestuurd.

Je kunt alle dieren en onze planeet helpen door compassie te kiezen op je bord en in je glas. #GoVeg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten