Translate

donderdag 9 juni 2022

Well Done !! Wildlife Friends Foundation Thailand hebben in de afgelopen maanden 11 zieke oude tijgers en 2 beren uit Phuket Zoo gered die door gebrek aan inkomsten door Covid moest sluiten

 



De 19-jarige gedeeltelijk blinde tijger genaamd Rambo gered uit Phuket Zoo, Thailand, 7 juni 2022, credit: Reuters / Jorge Silva

Drie tijgers en een grote Aziatische zwarte beer zijn dinsdag gered uit phuket zoo in Thailand. Het waren de laatste dieren die uit de dierentuin werden gehaald die moeite had om ze te houden.

 Beer gered uit deze vreselijk kooi


De Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT), die de dieren redde, zei dat ze in totaal elf tijgers en twee beren uit de dierentuin hebben verwijderd in de afgelopen maanden. De dieren werden naar een opvangcentrum voor wilde dieren gebracht in de WFFT in de centrale provincie Petchaburi.

Uitgedroogd, uitgehongerd, Gelukkig gered door Edwin Wiek  van WFFT

"Ze zullen er zijn, gerehabiliteerd in grotere behuizingen, meer natuurlijke omgeving, betere dierenwelzijnszorg omdat ze niet terug kunnen naar het wild, ze zijn te oud en tijgers [terugkeren] naar het wild is sowieso bijna onmogelijk," Edwin Wiek, de oprichter van de WFFT, zei.


Phuket Zoo werd eind vorig jaar gedwongen zijn deuren te sluiten en brokkelde af onder financiële druk, volgens lokale media. Wiek zei dat Phuket Zoo vroeger een relatief goede dierentuin was, maar in de afgelopen jaren "verslechterde het vrij snel, de kwaliteit van de dierentuin."

"In de afgelopen twee jaar met de COVID-sluiting van Thailand, het gebrek aan toerisme, ging de standaard naar beneden en naar beneden en naar beneden," zei hij.

“The enclosures were very small, dirty, and there was no food, no money to buy food and care for the animals properly anymore, so that’s why we were called in to take the animals away and take them to our place,” Wiek added.


The Animal Reader is een klein onafhankelijk dierennieuwsplatform gevestigd in Nederland. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten