Translate

zondag 26 juni 2022

Goed voorbeeld: De leiders van de G7-landen kwamen gisteren bijeen in Duitsland aten vegetarisch en veganistische maaltijden

 

Minder vlees op het menu op G7-top in Duitsland



De catering op de G7-top in Duitsland dit weekend was veganistisch en vegetarisch, met vis en vlees alleen toegevoegd wanneer daarom werd gevraagd. De Duitse overheid vindt duurzaamheid belangrijk, en dat betekent minder vlees.

"De focus zal liggen op seizoensgebonden en creatieve veganistische en vegetarische gerechten", aldus de Duitse regering. "Vlees en vis worden bewust alleen als 'add-ons' beschouwd."

Leiders van de G7-landen -Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten- kwamen zondag bijeen in Beieren. Zaterdag demonstreerden 1500 mensen met borden en spandoeken die kritiek uitten op de passiviteit van de regering op het gebied van klimaatbescherming.

"Het staatshoofd van de G7-landen levert 's werelds grootste bijdrage aan de klimaatcrisis, maar doet niet genoeg om hun verantwoordelijkheid te nemen om de dreigende klimaatcatastrofe af te wenden", zei Charlotte Becker, campagnemanager bij Oxfam, een liefdadigheidsinstelling die armoede bestrijdt.

"We eisen daarom dat de G7 meer steun zal toezeggen voor klimaatbescherming, om het gebruik van steenkool tot 2030 te stoppen en om financieel zwakkere landen te ondersteunen met klimaatbescherming," voegde ze eraan toe.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten