Het heeft lang geduurd, maar door bont van de catwalk te verbannen, erkent de British Fashion Council nu volledig dat bont toebehoort aan de dieren die erin worden geboren.
PETA bedankt oprecht haar 100.000 supporters die opriepen tot het verbod en de inspirerende activisten die buiten de London Fashion Week hun mannetje stonden om te protesteren tegen bont tijdens het evenement.
Bijna geen van de ontwerpers van vandaag wil een industrie ondersteunen die dieren met gevoel elektrocuteert, vergiftigt, vergassen en vilt; vervuilt het milieu; en stelt werknemers bloot aan giftige chemicaliën, en dit is de reden waarom de Londense catwalk al jaren bontvrij is.
Terwijl de London Fashion Week zich blijft ontwikkelen, moedigt PETA het verwijderen van alle huiden, leer en veren van wilde dieren aan - zoals andere mode-evenementen al hebben gedaan - omdat geen enkel dier vrijwillig zijn lichaamsdelen of leven opgeeft voor een kledingstuk.
Bont is dood
Nertsen worden hun hele leven opgesloten in krappe kooien voordat ze worden gedood voor hun vacht. Onderzoek naar 26 nertsenbontfokkerijen in Denemarken bracht bij elke operatie zieke, gewonde en dode dieren aan het licht. Sommige nertsen leden aan uitgebreide onbehandelde bijtwonden, en andere misten poten of oren als gevolg van gevechten, die onvermijdelijk uitbreken wanneer deze van nature solitaire dieren gedwongen worden samen te leven in overvolle omstandigheden.
De bontindustrie doodt de planeet
Bont wordt behandeld met chemicaliën zoals formaldehyde en chroom om te voorkomen dat het gaat rotten, waardoor het een van de meest vervuilende materialen in de mode is. Uit een onafhankelijke studie bleek dat bont in vergelijking met andere materialen een hogere milieu-impact heeft met betrekking tot 17 van de 18 geteste factoren, waaronder de bijdrage aan de klimaatcatastrofe en giftige emissies.
De toekomst van mode is veganistisch
Copenhagen Fashion Week heeft bont al verboden, en verschillende andere evenementen hebben hun bontverbod uitgebreid met andere wreed verkregen materialen - de organisatoren van Helsinki Fashion Week hebben leer verboden en Melbourne Fashion Week verbiedt nu veren van wilde vogels.
Vooruitstrevende merken – zoals Ganni en Balenciaga – maken de weg vrij voor dierproefvrije mode door innovatieve veganistische materialen zoals Ohoskin en veganistisch leer in hun kledinglijnen te introduceren.
Er is een overvloed aan innovatief veganistisch textiel beschikbaar en er is geen excuus om dieren te martelen voor hun huid.
Dring er bij de British Fashion Council op aan om dierproefvrij te gaan
Hoewel de raad een positieve stap voorwaarts heeft gezet, moet hij een sprint trekken om de vooruitgang van anderen in de mode-industrie in te halen.
Dring er bij de organisatoren van de London Fashion Week op aan om ook een verbod in te voeren op exotische huiden, leer, veren en andere dierlijke materialen:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten