Translate

vrijdag 26 januari 2024

Geen paardenkoetsen meer in Brussel De paarden worden vervangen door elektromotoren

 

Europese primeur: Brussel lanceert deze zomer eerste elektrische paardenloze koetsen paardenloze, 

Europese primeur: Brussel lanceert deze zomer eerste elektrische paardloze koetsen

Vanaf volgende zomer zal Brussel drie elektrische paarden loze koetsen invoeren, bevestigde gemeenteraadslid voor Economische Zaken en Werkgelegenheid Fabien Maingain (Défi). De rijtuigen zullen de eerste in hun soort in Europa zijn.

Het initiatief wordt gelanceerd door de Well Done Company, die voorheen paardenkoetsen exploiteerde. In het kielzog van de recente debatten over het welzijn van paarden ging ondernemer Thibault Danthine op zoek naar een alternatief, meldt Bruzz.


"We zijn niet gestopt met het gebruik van paarden omdat het niet werkte; Er was veel vraag naar de attracties. We zijn om andere redenen gestopt", zei hij. "Een daarvan was de moeilijkheid om soms een geschikte plek te vinden voor de dieren om te verblijven. Dan was er het debat over dierenwelzijn. Tot slot was het een uitdaging om personeel te vinden dat met paarden kon omgaan."

Het uitbuiten van pony's of andere kermispaarden is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verboden sinds 2021, toen de Brusselse minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt (Défi) een nieuwe wet invoerde. Niet lang daarna werd een verbod op paardenkoetsen ingevoerd.

Nu nam Well Done Company het idee van paarden loze koetsen mee naar de gemeenteraad en zo werd de beslissing genomen. "We waren op zoek naar iets moderns dat nergens anders bestond", zei Maingain.

Danthine verklaarde dat hij "verheugd" is om nog tien jaar te kunnen blijven doen waar hij van houdt. "Zonder de paarden zal het voor mij veel gemakkelijker zijn."

De komende maanden zal hij ervoor zorgen dat de rijtuigen tegen de zomer in de stad rijden. De paarden die vervangen zouden worden door elektromotoren zijn afgelopen zomer met pensioen gegaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten