Translate

zaterdag 20 januari 2024

Vijf hongerige en uitgedroogde babyaapjes gevonden in een rugzak ( video)


Hongerige en uitgedroogde aapjes gevonden in rugzak in Chili, credit:  video Customs Chile via Reuters

Douanebeambten hebben vijf baby-aapjes in beslag genomen bij een controlepost in het noorden van Chili in de buurt van Bolivia, zeiden de autoriteiten woensdag. De dieren werden hongerig en uitgedroogd aangetroffen in een rugzak. Eén aap stierf.


"Deze truck had een chauffeur en een begeleider. Toen de metgezel uit de vrachtwagen stapte voor inspectie, vermeed hij geïnspecteerd te worden", zei Cristian Molina Silva, de regionale directeur van Tarapaca Customs.

"De inspecteurs onderzochten vervolgens een rugzak die hij bij zich had. En in die rugzak vonden we vijf Boliviaanse eekhoornachtige apen," zei Silva, eraan toevoegend dat de man van plan was de kleine aapjes te verkopen.

Boliviaanse doodshoofdaapjes

Boliviaanse doodshoofdaapjes zijn inheems in delen van Zuid-Amerika, waaronder Bolivia, Brazilië en Peru. Ze zijn klein, met een lichaamslengte variërend van 25 tot 30 centimeter.

Deze apen zijn zeer sociaal en leven in groepen, variërend in grootte van een paar individuen tot meer dan 100 leden. Zoals veel primaten gebruiken Boliviaanse doodshoofdaapjes een verscheidenheid aan vocalisaties, gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen om binnen hun groepen te communiceren.

De dieren worden bedreigd door vernietiging van leefgebieden als gevolg van ontbossing, jacht en vangst voor de handel in huisdieren. De autoriteiten arresteerden de man en de apen werden overgedragen aan de Dienst Landbouw en Veeteelt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten