Translate

zondag 28 januari 2024

Hartverscheurende undercover video: bloedbanken in de VS waar honden en katten worden gebruikt om dierenartsen te voorzien van bloed voor dierenoperaties


In een hartverscheurend undercoveronderzoek door PETA zijn honden, katten en zwerfkittens gevonden via online advertenties en Facebook-berichten op brute wijze gebruikt voor The Veterinarians' Blood Bank in Indiana.

Honden liggen hun hele leve in deze hokken  waar om de 3 weken bloed wordt afgenomen. 

De faciliteit, die zegt bloed te leveren aan BluePearl Pet Hospital en VCA Animal Hospitals - die meer dan 1000 dierenziekenhuizen in het hele land runnen - sluit bijna 900 dieren op in kale kennels en ernstig overvolle hokken, waar het constante lawaai van blaffen oorverdovend is, en neemt hun bloed elke drie weken af - zelfs van dieren die lijden aan infecties en kanker- terwijl de staf wordt gecoacht om de operatie "stil" te houden.

PETA's videobeelden laten zien dat sommige dieren die gevangen werden gehouden in de bloedbank uitgemergeld waren, velen hadden doorligwonden en gezwellen omdat ze gedwongen werden om zonder uitstel op harde vloeren te liggen, honden werden gezien met wonden nadat ze waren aangevallen door gestreste kennelgenoten - waaronder een die een diepe infectie van de huid en het onderliggende weefsel ontwikkelde, waardoor een enorme wond ontstond die zeven weken later nog steeds niet genezen was. Katten met luchtweginfecties bloedden nog steeds, evenals vele andere gruweldaden. Zelfs oudere dieren en dieren die te klein waren om voor bloedafname te worden gebruikt, werden voor onbepaalde tijd opgeslagen. Zoals een medewerker zei: "Ze blijven hier tot ze sterven".

"Dieren bij de bloedbank van dierenartsen worden behandeld als levende bloedzakken, die een levenslange gevangenisstraf uitzitten te midden van oorverdovend lawaai, in kale hokken, een huis of gezin wordt ontzegd en verstoken zijn van de nodige medische zorg en elke schijn van vreugde", zegt PETA Senior Vice President Daphna Nachminovitch. "PETA roept de klanten van deze faciliteit op om onmiddellijk hun relatie met deze grove en wrede operatie en elke andere bloedbank die dieren opsluit en uitbuit tot ze hun laatste adem uitblazen, opnieuw te onderzoeken."

Een manager bood werknemers $ 200 aan voor elke kat die ze naar de faciliteit brachten en zei: "Waar je [ze] vandaan haalt, is niet mijn zaak." Ze zei dat ze andere katten had gekocht via online advertenties op zoek naar een goed thuis voor hen. Nadat een werknemer kittens had binnengebracht die ze naar eigen zeggen "van Facebook had gevonden", stierf er een, blijkbaar zonder veterinaire zorg te hebben gekregen. Een manager zei dat werknemers niet de schuld krijgen van de dood van dieren, en verklaarde: "Ze zijn vervangbaar."

De onderzoeker van PETA overtuigde de faciliteit om enkele van de dieren te laten adopteren die daar werden gehouden, waaronder Vivi, een kat van 4 pond die het uitschreeuwde van de pijn door een aanhoudende mondinfectie waarvoor haar adequate veterinaire zorg werd ontzegd. De onderzoeker bracht Vivi met spoed naar een dierenarts die vaststelde dat haar mond zo geïnfecteerd was dat ze al haar tanden moesten verwijderen. Ze adopteerden ook Kolbie, een 12-jarige hond die in de faciliteit werd geboren en was onderworpen aan een "vreselijke" operatie (waarbij een werknemer toegaf dat "ze zo erg bloeden" en dat werd alleen uitgevoerd omdat de eigenaren van de bloedbank honden stil wilden houden); een kat genaamd Jane, die een manager van plan was achter te laten in "een schuur in een veld" omdat ze dacht dat ze het kattenherpesvirus had; en een andere kat genaamd Fox, die 13 jaar oud was en bloederige diarree had die duidelijk niet was behandeld. Na zijn adoptie stelde een dierenarts vast dat Fox gastro-intestinale kanker had en hij werd helaas geëuthanaseerd.

PETA heeft brieven gestuurd naar BluePearl, VCA en de andere grote veterinaire ketens die de Bloedbank van Dierenartsen als klanten vermeldt, om hen op de hoogte te stellen van haar bevindingen en hen aan te sporen alleen bloed te verkrijgen van gezonde honden en katten die in huizen wonen met liefhebbende gezinnen. PETA heeft ook de Indiana State Board of Animal Health gevraagd om de faciliteit te onderzoeken op duidelijke schendingen van de staatswet, een gerechtelijk bevel te vragen om de vergunning te ontnemen en andere manieren te zoeken om de honderden dieren die daar nog steeds opgesloten zitten te beschermen.

ONDERNEEM HIER ACTIE!

Je kunt alle dieren en onze planeet helpen door te kiezen voor compassie op je bord en in je glas. #GoVeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten