Translate

vrijdag 19 januari 2024

Politie UK zoekt de daders van7 exotische reuzenschilpadden dood gevonden in een bos.


De politie doet een beroep op informatie nadat de lichamen van zeven exotische reuzenschildpadden in het bos zijn gevonden.

Twee lichamen werden op maandag 8 januari gevonden in een bosrijk gebied ongeveer ten noordoosten van Exeter en op vrijdag 12 januari werden er nog eens vijf in de buurt gevonden.

Men denkt dat de dieren Aldabra-reuzenschildpadden zijn en de politie onderzoekt de omstandigheden die ertoe hebben geleid dat ze zijn verwijderd, gezien het ongebruikelijke type incident en de beschermde status van de dieren.

<p>Op maandag 8 januari werden twee lichamen gevonden in een bosrijk gebied ongeveer ten noordoosten van Exeter en op vrijdag 12 januari werden er nog eens vijf in de buurt gevonden</p>
Twee lichamen werden gevonden in een bosrijk gebied ongeveer ten noordoosten van Exeter op maandag 8 januari en nog eens vijf werden gevonden in de buurt op vrijdag 12 januari

Aldabra's zijn inheems op het eiland Aldabra, ten noordoosten van Madagaskar en zijn een van 's werelds grootste landschildpadden. Ze kunnen een gewicht bereiken van maximaal 550 pond en een leeftijd van maximaal 150 jaar.

"We doen een beroep op het publiek om informatie om te proberen de omstandigheden rond deze ontdekking vast te stellen en de verantwoordelijken te identificeren. We vragen dat als iemand iets weet, ze contact met elkaar opnemen", zei inspecteur Mark Arthurs.

"We horen ook graag van iedereen die onlangs een reuzenschildpad in het gebied heeft gekocht of iemand kent die normaal gesproken een groot aantal schildpadden heeft, maar er nu minder heeft."

Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de eigenaren en naar de omstandigheden die hebben geleid tot de verwijdering van de dieren.

Officieren doen een beroep op het publiek om verdere onderzoekslijnen te identificeren die kunnen helpen bij het bepalen van de herkomst van de dieren en bij het onderzoeken van mogelijke strafbare feiten.

Als u informatie heeft die kan helpen bij het onderzoek, neem dan hier contact op met de politie of bel 101 onder vermelding van 50240006127.

Als alternatief kan anoniem online contact worden opgenomen met de onafhankelijke liefdadigheidsinstelling Crimestoppers op Crimestoppers-uk.org of door te bellen naar het gratis nummer 0800 555111.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten