dinsdag 7 mei 2013

86 % van de Nederlandse bevolking is flexitariër....flexie wat ?
Onderaan de link voor het aanvragen van een gratis E-kookboek !!

In de maanden april en juni (april is helaas al geweest maar ik kreeg het artikel vandaag pas binnen), zal Natuur & Milieu maar liefst 2 miljoen vleesvervangers gratis uitdelen, mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Nooit eerder is zo'n grote uitdeelactie van vleesvervangers in Nederland vertoond. De actie is een initiatief van Natuur & Milieu in samenwerking met Jumbo supermarkten en de producenten van vleesvervangers Vivera en de Vegetarische Slager.

Iedereen die bij Jumbo een product van de slagerijafdeling koopt, krijgt er een gratis vleesvervanger bij. Op 29 mei start de laatste uitdeelweek.  De exacte actievoorwaarden zijn hier terug te vinden. Daarnaast zullen er nog allerlei acties en leuke activiteiten plaatsvinden in deze periode, houd onze berichtgeving hiervoor goed in de gaten!


Met deze actie richten zij zich op de grote groep flexitariërs. Maar liefst 86% van de Nederlanders is al flexitariër, en eet dus één of meerdere dagen per week zonder vlees. Sommigen zijn flexitariër zonder het te beseffen, maar voor steeds meer mensen is het een bewuste keuze. Als alle Nederlanders 2 dagen per week kiezen voor een plantaardig alternatief voor vlees, dan zou dat per jaar de CO2-uitstoot van 570.000 personenauto's schelen!

Minderen met vlees is beter voor het milieu, maar ook is het een gezonde keuze die gunstig is voor dierenwelzijn en een eerlijke verdeling van het voedsel in de wereld. Het is bovendien lekker en leuk om te variëren en te experimenteren met uw maaltijd. Genoeg redenen dus om de flexitariërs van Nederland te laten proeven hoe lekker de vleesvervangers tegenwoordig zijn.


Met het uitdelen van gratis vleesvervangers wil Natuur & Milieu flexitariërs graag een handje helpen in hun zoektocht naar alternatieven voor vlees. Naast de uitdeelactie hebben we ook een aparte flexitariërwebsite, vol met lekkere recepten, tips, achtergrondinformatie en interessante nieuwtjes. Ook toeren we langs evenementen met ons eetfeestje op wielen - de Mobiele Flexitaria - om bezoekers te laten proeven hoe lekker een vleesloze maaltijd kan zijn.
Benieuwd geworden? Meer informatie vindt u op www.flexitarier.nl

Ga naar deze website en geef u op voor een gratis  E-kookboek.  Zelf heb ik dat net aangevraagd en het is echt de moeite waard.


  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten