donderdag 30 mei 2013

Schokkende foto´s van ontsnapte ganzen voorafgaand aan een vergassing


De ganzen kunnen op dit moment niet vliegen omdat ze in de rui zijn. Volwassen vogels ruien alle slagpennen tegelijkertijd en kunnen daardoor ongeveer 1 maand niet vliegen. De rui valt meestal samen met de periode waarin de jongen zich in het nest bevinden. Het niet kunnen wegvliegen maakt het ganzenruimen juist nu zo effectief en laf!!

 
 
 
 
Er zijn vrijwel altijd overlevenden van de vangacties voorafgaand aan een vergassing.
De overlevende dieren zijn getuige geweest van het opjagen en doden van hun soortgenoten en ternauwernood ontsnapt aan eenzelfde lot. Ze zijn dan ook volledig in paniek.
En dan openbaart zich een bijkomende gruwelijkheid van de ganzenvergassing. In paniek vluchten de ganzen alle kanten op, ook naar wegen en daar worden velen dan alsnog gedood, door passerende auto’s.
Onderstaande foto’s werden genomen in de Polder Groot Mijdrecht, provincie Utrecht, bij het natuurontwikkelingsgebied van Natuurmonumenten aan de Botsholse Dwarsweg en aan de oever van de Botshol.


Ruiming Ronde Venen - vergassing
Ruiming Ronde Venen
Ruiming Ronde Venen - vergassing
Ruiming Ronde Venen
Ruiming Ronde Venen - vergassing
Ruiming Ronde Venen

Met dank aan PiepVandaag  www.piepvandaag.nl
          

2 opmerkingen:

  1. Niet alleen laf, ook onnodig. Laat het grasland, dat heel moerassig is, echt droogvallen. Door het gebrek aan water gaan er lage struiken groeien en kleinere bomen. Daardoor gaan de ganzen vanzelf een ander gebied zoeken. Wil je dat controleren, laat dan een gedeelte van het gebied, buiten de gevarenzone voor het vliegverkeer, zoals het is. Daar kunnen da ganzen dan in alle rust ruien en hun jongen grootbrengen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nieuw voor mij Marinus. Dank je wel. Zal ik het doorsturen naar de Dierenbescherming? of jij doet het zelf? of naar PiepVandaag is van de PvdD. Dank je.

      Verwijderen