zaterdag 18 mei 2013

Protestactie tegen het middeleeuws volksvermaak van struisvogelraces (met een mens op de rug!!)
Een struisvogelrace is een vorm van middeleeuws volksvermaak, wat de dieren zeer veel stress oplevert. Om die reden zou zo'n evenement op grond van de Dierenwet verboden moeten worden.
Dat vinden de Partij voor de Dieren en de Dierenbescherming. Beide organisaties willen maandagmiddag in actie komen tegen de struisvogelrace die is georganiseerd door een café in Ugchelen (gemeente Apeldoorn).
Apeldoorn heeft een vergunning voor het evenement afgegeven, omdat volgens de gemeente vooraf niet is vast te stellen of het dierenwelzijn in het gedrang zal komen. De gevraagde subsidie heeft de gemeente niet gegeven.

De Partij voor de Dieren vindt de vergunning voor de struisvogelrace 'onbegrijpelijk en zeer onethisch.' De partij vreest dat er in Ugchelen een traditie gaat ontstaan van races met opvallende dieren op tweede pinksterdag.

UGCHELEN - De Partij voor de Dieren protesteert maandagmiddag tegen een struisvogelrace in Ugchelen. De race wordt gehouden aan de Molencatenlaan, bij café De Gouden Klok. De partij noemt de race 'middeleeuws volksvermaak'.
Eerder probeerde de partij bij de gemeente te voorkomen dat er een vergunning afgegeven zou worden voor het evenement. Dat lukte niet, omdat de gemeente zo'n vergunning niet kan weigeren op basis van twijfel over dierenwelzijn.
Er was al eerder een race met exotische dieren in de gemeente Apeldoorn. Op 9 mei werd een kamelenrace georganiseerd. Ook daar was de Partij voor de Dieren het niet mee eens.

Veel informatie over de struisvogel:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Struisvogel

Wist u trouwens dat er nogal wat struisvogel boerderijen zijn in Nederland. Waarvoor?
Veren, vlees, eieren, en als een toeristische attractie.
 

2 opmerkingen:

 1. Volslagen idioot. Mens en dier onterend. Heb even gegoogeld en de resultaten overdacht. En weer uitgezet tegen CBS-cijfers. De gemeenten die dit soort onzin toelaten, hebben gemiddeld meer lager opgeleide inwoners en meer lagere inkomens.
  Mijn(semi-)wetenschappelijke conclusie is daarom: alleen gemeenten die bestaan uit Tokkies (aso's), inclusief gemeentebesturen!!, staan dit soort afzichtelijke onzin toe. Een hek om die gemeenten heen en toegangsprijzen vragen aan antropologen om het "soort" te onderzoeken. In de hoop dat dit soort mensen vermindert en ooit eens op de lijst bedreigde diersoorten komt te staan. Alleen al als voorbeeld hoe het eens was en nooit meer mag voorkomen.

  http://tilburg.sp.nl/bericht/67966/110818-kamelenrace_tilburg_onverantwoord.html
  http://www.omroepbrabant.nl/?news/1577891543/Wethouder+onderzoekt+kamelenrace+Tilburg.aspx
  http://www.denhelderactueel.nl/04/07/2012/hoge-hakken-en-kamelen-in-de-koningstraat

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen