vrijdag 17 mei 2013

Walgelijk!! Kunstenaar?? hakt met een bijl een dode hond in stukken. ( Video's)Kunstvideo: hond wordt in stukken gehakt
               
GENT -
 
Wie al misselijk wordt van de opgezette dieren van de omstreden Nederlandse kunstenaar Tinkebell 
 
 
Gestoord mens!!
 
 
 moet vooral niet naar Gent gaan. In het SMAK-museum daar is dezer dagen een overzichtstentoonstelling te zien van de Belgische videokunstenaar?? Koen Theys. Een van de onderdelen: een video waarin Theys een Duitse herder met een bijl aan stukken hakt. Het regent verontwaardigde reacties. Ook  weer een gestoord mens!!
 
 
             
Ook nu nog gaat de ‘kunst’ veel mensen te ver. Op het blog van het museum zijn de geschokte reacties dan ook niet van de lucht, meldt het Nieuwsblad. ‘Dierenbeul’ en ‘rijp voor het gesticht’ zijn enkele van de kwalificaties die de kunstenaar ten deel vallen. Iemand anders schrijft: ,,Koen Theys hoort niet thuis in een museum, maar tussen Dutroux en Kim De Gelder.” Een enkele bezoeker heeft de tentoonstelling al misselijk moeten verlaten en één iemand vroeg met succes zijn geld terug bij de directie.
De bewuste beelden zijn hier op de site van Koen Theys te zien. Maar dierenliefhebbers en mensen met een zwakke maag kunnen beter niet kijken.
 
Niet te vergeten de Belgische kunstenaar?? Jan Fabre die met katten ging gooien Video:
 
 
 
 
 
 
 http://www.smakblog.be/archives/1365   U kunt reageren op de blog van het museum.
         
   
   
       

  2 opmerkingen:

  1. Ik las het eerder en heb oprecht geprobeerd de verschillende invalshoeken te onderzoeken van dode(n)-dieren-kunst. O.a. met onderstaande links. Ethiek is een leidend thema las ik. Las ook dat Koen van de kunstacademie is geschopt met dezelfde video. Gelukkig.
   Mijn standpunt is niet veranderd: deze mensen zijn op zijn hoogst mislukte kunstenaars die alleen door (negatieve) aandacht een reden van bestaan vinden. Een echte kunstenaar weet zich boven de (letterlijke) materie te verheffen presenteert een thema als dood en leven op een metafysisch niveau. Daar zijn ze kunstenaars voor.
   De letterlijke dierendoders of manipulators van dierenlijken zijn geperverteerden, parasieten van de echte kunst. Parasieten van de samenleving. Weg met die lui! Gewoon de zoutmijnen in, kunnen ze zelf hun "kunsthistorische" theorie eens uitproberen, al stervend als het aan mij ligt.

   http://barbarajoysmit.wordpress.com/tag/dode-dieren/
   http://vorige.nrc.nl/kunst/article2243189.ece/Kunstenaars_zoeken_grenzen_op_bij_gebruik_dieren
   http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3360/musea-en-galerieen/article/detail/3266433/2012/06/06/Vliegende-kat-is-kunstwerk-met-explosief-potentieel.dhtml
   http://www.kennislink.nl/publicaties/kunst-uit-het-lab

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Bart,

   Ik heb al je links gelezen. Mijn dank daarvoor. Ik was de vliegende kat vergeten toen ik dit artikel plaatste. Tinkebell is volgens mij wel veroordeeld voor de levende hamsters in doorzichtige plastic ballen. Weet het niet zeker. Van www.piepvandaag.nl mag je niet meer over haar schrijven op hun website omdat deze vrouw het voor de aandacht zou doen. Toen ik dat hoorde ben ik gestopt, na een maand al, met het schijven op hun blog. Het is juist in mijn optiek belangrijk dat we zoveel mogelijk dit afschuwelijk mens onder de aandacht van het publiek brengen, zodat ze ooit zoals de Belgische katten smijters, moet onderduiken. Ik wens al deze dierenbeulen kunstenaars?? een naar leven toe. Opgezet in tasjes of na de dood in stukken hakken!!

   BeantwoordenVerwijderen