maandag 6 mei 2013

Video:De 'ugly truth' achter de productie van UGGSDraagt u UGGS ?


Veel van ’s werelds wol en schapenhuid (waaronder hetgeen gebruikt wordt door UGG Australië) is afkomstig uit enorm grote Australische fokkerijen, waar pijnlijke praktijken zoals mulesing (repen vlees uit de billen van het schaap snijden), couperen van de staart, castreren en tanden slijpen de normale gang van zaken is en waar deze praktijken zonder pijnstillers worden uitgevoerd. Meer informatie over mulesing en de wreedheden die samengaan met het fokken van dieren voor hun wol, kunt u vinden op http://www.SaveTheSheep.com  (Engelstalig).

Als hun wolproductie daalt, worden Australische schapen per schip naar het Midden-Oosten vervoerd om daar te worden geslacht. Op deze overvolle, door ziekte geteisterde schepen, die vaak tot wel 75.000 schapen vervoeren, worden veel schapen ziek doordat ze niet bij het  weinig  beschikbare voedsel of water kunnen komen, omdat ze niet zijn opgewassen tegen de verzengende hitte of omdat ze vertrapt of platgedrukt worden door andere schapen. Als ze hun eindbestemming eindelijk hebben bereikt, worden de schapen aan hun poten vastgebonden en op vrachtwagens gegooid. Daarna worden ze geslacht terwijl ze nog bij bewustzijn zijn – een praktijk die illegaal is in Australië.

Australië is niet het enige land dat zich schuldig maakt aan misbruik van schapen in de wolindustrie. Overal ondergaan schapen de verschrikkingen van het geschoren worden. Omdat werknemers betaald worden voor de geleverde wol, werken ze snel en onzorgvuldig. Scherpe scharen laten bij veel schapen open en pijnlijke wonden achter die vaak onbehandeld blijven en aan weersinvloeden worden blootgesteld. Omdat timing door de boeren als cruciaal wordt gezien om de meeste winst te kunnen oogsten, en omdat miljoenen schapen worden gefokt in een omgeving die van natuur niet voor hen geschikt is, zorgt voortijdig scheren er vaak voor dat miljoenen schapen en lammeren sterven door blootstelling aan weersinvloeden.

Als u graag tot de vriendelijke mensen waar dan ook wilt horen, door net als zij producten te boycotten die onnodig dierenleed veroorzaken, overweeg dan alstublieft om alternatieven voor wol, bont en leer te vinden. Als u (of iemand die u kent) erover denkt om een paar UGG laarzen aan te schaffen, dan moedigen we u aan om in plaats daarvan stijlvolle diervriendelijke laarzen te kopen. Deze zijn in veel (online) winkels verkrijgbaar.

Met dank aan de Peoples Ethical Treatment of Animals www.peta.nlhttp://youtu.be/NiJdZxi1Kd4                           De video kan als schokkend worden ervaren  
  
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten