vrijdag 3 mei 2013

Manshoge foto's 'Het Vergeten Dier' gaat vanaf 8 mei toeren door Nederland

Vanaf woensdag 8 mei zijn op de Westermarkt in Amsterdam 22 manshoge foto’s van de miljoenen vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie en visserij te zien. De foto’s tonen het dier achter ons dagelijks voedsel.
De foto’s geven een beeld van het dier als individu dat - net als wij - gevoelens heeft, wil leven en gelukkig wil zijn. Maar ook hoe het dier wordt gereduceerd tot een goedkoop consumptieproduct.
Hans Baaij, directeur van Stichting Varkens in Nood, hoopt dat de foto’s een ontnuchterende uitwerking hebben op het publiek.

Veel mensen hebben nog altijd een romantisch beeld van de boerderij, maar de realiteit is helaas heel anders. Wat velen niet weten, is dat Nederland naar verhouding de grootste vee-industrie ter wereld heeft.

De foto’s zijn afkomstig van gerenommeerde fotografen zoals Jan van IJken, Jo-Anne Mc Arthur en Tomasso Ausili die de emoties en leefomstandigheden van onze “voedseldieren” op een prachtige wijze hebben vastgelegd.

Vergeten dieren toeren door Nederland

Op woensdag 8 mei om 12:00 zal de fototentoonstelling geopend worden de Westermarkt in Amsterdam. Tijdens de opening kunnen kinderen het boekje Vegetarisch! Wat, waarom en hoe gratis meenemen. Hierin staan interviews met kinderen die vegetariër zijn, hoe je als vegetariër gezond kunt leven en heerlijke recepten.
De tentoonstelling is tot 2 juni te bezichtigen in Amsterdam. Daarna reist de fototentoonstelling verder naar o.a. Rotterdam, Breda en Maastricht.
De fototentoonstelling “Het Vergeten Dier” is een initiatief van de stichtingen Varkens in Nood en Dier&Recht. De fototentoonstelling is een vervolg op de succesvolle tournee met de fototentoonstelling 'Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten