donderdag 13 november 2014

Ook genoeg van nare berichten? Dan zit u goed met dit hartverwarmend nieuwslori
Homepage
De Orchideeën Hoeve verwelkomt vier aapjes
 
 
Dinsdag 11 november was het dan eindelijk zover; vier witoorpenseelaapjes zijn losgelaten in ons Amazone Regenwoud! Dankzij de herplaatsing door Stichting AAP www.aap.nl hebben deze vier kleine aapjes, na jaren slecht verzorgd te zijn door een particulier in Frankrijk, eindelijk een nieuw en goed thuis in een natuurlijke omgeving.

Even voorstellen…


Super trots en blij zijn wij met de komst van dit nieuwe diersoort. Wij stellen deze aapjes dan ook graag aan u voor: Dit zijn Ashiki (betekenis: verlangen), Cheka (betekenis: lachen), Nyota (betekenis: ster) en Tumaini (betekenis: geloven).Vader en drie broers

 De vier aapjes zijn allemaal mannetjes en familie van elkaar. Het is één gezinnetje, namelijk een vader met zijn drie zoons. Witoorpenseelaapjes  vallen onder de familie klauwaapjes en hebben hun naam te danken aan de herkenbare witte pluimpjes. De aapjes zijn ongeveer 19 centimeter lang en hebben een lange staart van 28 centimeter. Het geluid dat ze maken is niet een typisch apengeluid, maar lijkt een beetje op het tjirpen van een vogeltje.

Stichting Aap

De aapjes hebben jaren doorgebracht bij een particulier uit Frankrijk. Daar werden ze echter niet goed verzorgt en zijn daarom overgedragen aan Stichting Aap. Stichting Aap heeft ons vervolgens uitgekozen als nieuwe thuis voor de aapjes waar ze een beter en heel mooi leven krijgen.

De aapjes zijn twee weken geleden al bij ons aangekomen, maar om ze goed te laten wennen aan de omgeving en geluiden hebben we ze eerst binnengehouden in hun nieuwe apenverblijf. Ze ontwikkelen zich echter super en eten goed waardoor ze nu al los mogen in de tuin.

Boombewoners

Witoorpenseelaapjes zijn echte boombewoners en hebben het liefste hun voetjes van de grond. Het Amazone Regenwoud zal de aapjes dan ook voldoende uitdaging en mogelijkheden bieden. De aapjes zijn erg actief, vrolijk en zeer nieuwsgierig. Interessant is het dan ook zeker hoe ze zich gaan ontwikkelen nu de deur van het verblijf naar de 2.000 m2 grote leefomgeving open staat. Het gedrag wordt de komende maanden nauwlettend in de gaten gehouden door onze dierenverzorgers en stagiaire Anne Paulusse.

Op de hoogte blijven van de aapjes? Op onze Facebookpagina plaatsen wij regelmatig foto’s en filmpjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten