vrijdag 7 november 2014

Video van baby ottertje verovert de wereld en laat harten smelten


Het zag er aanvankelijk niet goed uit voor de pasgeboren otter, die eind september op een strand in Californië werd gevonden. Het weesje, dat voorlopig nog geen naam heeft, woog toen amper één kilo. Na enkele weken van intense verzorging kon het dier vorige week overgebracht worden naar een gespecialiseerde instelling in Chicago. Daar mocht het even pootje baden en veroverde het meteen alle harten.
Pup 681, zoals de babyotter voorlopig bekend staat, behoort specifiek tot de bedreigde soort van Zuidelijke zeeotters. Het Shedd Aquarium in Chicago filmde de aankomst van de nieuwe bewoner zodat iedereen kan meegenieten. Ook de Amerikaanse media smulden van het moment.

Het zou een van de weinige aquaria zijn in de VS die de juiste middelen ter beschikking heeft voor het verzorgen van otters zoals pup 681. Volgens de vicepresident van het aquarium, Tim Binder, staat er een team van experts en dierenartsen ter beschikking die het dier de klok rond verzorgen. De otter leert intussen de basistechnieken om te overleven in het wild, zoals het vinden voedsel, zwemmen op de rug en het onderhouden van een stabiele lichaamstemperatuur.

De populatie van Zuidelijke zeeotters maakt de laatste jaren langzaam een comeback in centraal Californië. De aantallen zouden jaarlijks met 5 tot 6 procent stijgen, volgens officiële cijfers, maar voorlopig wordt de soort nog als een bedreigde diersoort beschouwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten