dinsdag 4 november 2014

Toeristen Oezbekistan mogen voor $ 20.000 op zeldzame en bedreigde diersoorten jagen.

Zo triest !! Wat kunnen we ondernemen om hier tegen te protesteren. Ik weet het nog niet maar zodra ik dit wel gewaar kan worden laat ik het u alleen weten.


http://nl.wikipedia.org/wiki/Oezbekistan  Informatie over Oezbekistan

 
 
 
 
Oezbekistan staat toeristen toe om in het land te jagen. Met deze beslissing mogen toeristen nu ook op zeldzame en bedreigde diersoorten jagen. Toeristen mogen in Oezbekistan echter alleen tegen een flinke betaling jagen op deze dieren. Het bedrag dat toeristen moeten neerleggen verschilt. Dit hangt ervan af op welk dier gejaagd wordt.

Op 20 oktober heeft de regering het besluit tot het openstellen van de jacht op zeldzame en bedreigde diersoorten voor toeristen doorgevoerd. Sinds de doorvoering hiervan zijn verschillende touroperators al druk hierover aan het adverteren. Op 27 oktober is er een lijst met dieren waarop gejaagd mag worden gepubliceerd. Hierbij staan eveneens de prijzen die de jagers moeten betalen genoemd. Deze prijzen per dier variëren van 1.000 dollar tot 20.000 dollar. Dieren waar onder andere op gejaagd mag worden zijn de sneeuwluipaard, het Afghaans edelhert en verschillende zeldzame antilopen.
 
 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Afghaans_edelhert   Informatie over het Afghaans edelhert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten