maandag 10 november 2014

Te weinig eten voor paard en 2 pony's.........eindelijk in beslag genomen !Twee verwaarloosde pony’s en paard gered

10 November 2014

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft op 6 november in Zoeterwoude twee pony’s en een paard weggehaald. De dieren waren vermagerd, omdat ze niet genoeg te eten hadden. Ze stonden op een stuk land dat niet geschikt is voor het houden van hoefdieren. Eerdere waarschuwingen aan het adres van de eigenaresse leidden niet tot verbetering.
Bij een controle in oktober trof een inspecteur van de Inspectiedienst de twee vermagerde pony’s aan in Zoeterwoude. De dieren waren gehuisvest op een stuk land dat niet geschikt is voor het houden van hoefdieren. Daarnaast hadden ze geen beschutting en niet genoeg te eten.
 

Geen verbetering

De eigenaresse kreeg de kans de situatie te verbeteren en een dierenarts in te schakelen om de dieren de juiste zorg te geven. Toen bij een tweede controle bleek dat er niets verbeterd was en er zelfs een paard bij was gekomen, zijn de dieren in opdracht van RVO* in bewaring genomen. De pony’s zijn overgebracht naar een veilig opvangadres waar ze de juiste zorg krijgen.

Eerdere zaken

De eigenaresse uit Den Haag is de afgelopen jaren al meerdere malen betrokken geweest bij straf- en bestuurszaken in verband met de verzorging en huisvesting van dieren. "Ik ben enorm blij dat deze drie dieren nu eindelijk een welverdiende warme stal en goed voer krijgen", aldus de inspecteur.

2 opmerkingen:

 1. Mooi. :-)

  Opzouten als je er niet voor kunt zorgen. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, precies. Op www.nuiji.nl heb ik mij kritisch uitgelaten. De DB kende de eigenaresse, dus ze hadden deze vrouw geen tweede kans moeten geven. Ik snap de DB niet !! Ben ook geen lid ervan

   Verwijderen