zondag 30 november 2014

Awesome : Bekijk deze video en uw geloof in de mensheid wodt weer hersteldhttp://www.animalsaustralia.org/   opgericht in 1980

Veel is veranderd sinds ik in Australië woonde. Als vrijwilligster in een dierenasiel in Sydney maakte ik mee dat zwerfhonden die door 'dog catchers' werden gevangen en geen baasje hadden die hun zocht, na 2 weken werden vergast. Dierenwelzijnsorganisaties bestonden zo goed als niet. De http://www.rspca.org.au/ bestond wel maar kon weinig bereiken. Australiërs waren in de 60ge  jaren niet geïnteresseerd in dierenwelzijn. Vooral educatie en studenten die in opstand kwamen tegen de verschrikkingen van de vee-industrie, heeft 2 grote organisaties machtig gemaakt. Samen sterk!!

Een Australische dierenrechtenorganisatie heeft een compilatie samengesteld van wonderlijke humane acties ten aanzien van dieren. Bekijk deze video en uw geloof in de mensheid wordt weer hersteld!

In het filmpje zien we hoe mensen alles in het werk stellen om eendjes te redden. Geen inspanning is hen te veel om de dieren te helpen en uit hun benarde posities te bevrijden.


De compilatie werd gepubliceerd op de Facebookpagina van 'Animals Australia' als een oproep aan politici om een einde te stellen aan het neerschieten van eenden. De video kreeg in geen tijd meer dan 775.000 likes en 1.932.000 shares.

3 opmerkingen:

 1. Geweldig hoe deze mensen dieren proberen te helpen en mooi te zien dat andere mensen zich daarbij aansluiten. Zo hoort het eigenlijk, mensen van goede wil die het juiste willen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Cath, geweldig. Een verschil van dag en nacht van toen ik er woonde

   Verwijderen
 2. Zoiets verkwikkelijks! En eigenlijk spreekt het zo vanzelf, dat mensen dieren voor gevaar behoeden, en ze niet, zoals plezierjagers, in gevaar brengen. Die reddingsacties, dat is pas echt plezier, voor de redders als het lukt, en voor alle mensen die het zien. Aleid Dank je wel Aleid voor je waardevolle reacties Gr Erna

  BeantwoordenVerwijderen