vrijdag 5 december 2014

Nationale schande:De Australische Great Barrier Reef wordt opgeofferd voor de kolenindustrie (Petitie en video)https://secure.avaaz.org/nl/india_great_barrier_reef_nonsam_lang/?fplaDe kolenbaron van India probeert een banklening van $1 miljard af te sluiten om een van 's werelds ecologische schatten te verbouwen tot een belangrijke scheepvaartroute. Maar als we snel handelen, kunnen we zijn miljardendeal blokkeren en het Great Barrier Reef in stand houden als onderkomen voor walvissen en dolfijnen, in plaats van enorme kolenschepen.

 UNESCO heeft verklaard dat het rif "bedreigd wordt" door het project, en acht toonaangevende internationale banken hebben er afstand van genomen. Nu staat of valt deze vuile deal bij het besluit van de State Bank of India. De voorzitster van de bank heeft haar reputatie ingezet op haar strenge optreden tegen "slechte leningen" -- en een enorme wereldwijde campagne kan haar overtuigen om dit gestoorde kolenproject tegen het licht te houden en te verhinderen.


 Publieke druk heeft andere banken al van gedachten doen veranderen, dus voeg jouw naam nu toe om nee te zeggen tegen 's werelds meest verwerpelijke lening. Wanneer we de miljoen halen zullen we een waterdicht dossier voorbereiden met alle financiële en milieu gerelateerde problemen, en deze aan voorzitster Bhattacharya afleveren, samen met juridische brieven en een mediastorm.

5 opmerkingen:

 1. Onvoorstelbaar dat al het moois op de wereld wordt opgeofferd aan de hebzucht van de mens.
  Maar uiteindelijk heeft het een terugslag op de mens zelf.. !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als dit door mag gaan, verlies ik toch definitief mijn goede geloof in de mensheid...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat wel door Roland. We proberen het tegen te houden maar ik heb 30 jaar in dat land gewoond en het gaat puur om het geld. In Nederland ook. Wat een verdriet om je woning te moeten stutten voor het winnen van schaliegas. Gaat alleen om het geld. Bedankt allemaal voor jullie reacties Gr Erna

   Verwijderen
 3. Mijn goede geloof in de mensheid heb ik al verloren Ronald.

  BeantwoordenVerwijderen