zaterdag 13 december 2014

Video: Miljoenen mensen gingen u voor geniet mee met de internethit van babygeitje 'Benji' Een babygeitje van zes weken oud heeft via het internet vele harten gestolen. Benjamin, die liefkozend 'Benji' wordt genoemd, werd op 31 oktober samen met zijn tweelingbroertje op een kinderboerderij in Engeland geboren, maar werd door zijn moeder verstoten. De 29-jarige Tom Horsfield besloot zich over het beestje te ontfermen en nam hem in huis.
 
Tom werkt bij een toeristische attractie in Silkstone, South Yorks, waar de kinderboerderij ook deel van uitmaakt. Zijn geitje en hij zijn sinds zijn reddingsactie onafscheidelijk. Benji gaat inmiddels zelfs mee naar Tom's werk.


BBC Look North Yorkshire maakte een reportage over de man en het geitje en sinds het posten hiervan op Facebook, is het filmpje een internethit. Al meer dan 11 miljoen mensen hebben gezien hoe Benji zijn 'baasje' overal naar toe volgt.

,,Het is overweldigend om opeens een internetster te zijn, het is bijna niet te bevatten'', zegt Tom tegen de Mirror. ,,Mensen van over de hele wereld hebben contact met ons opgenomen. Iemand uit Japan vertelde mij zelfs dat hij een reis naar Engeland aan het plannen is, zodat hij Benjamin kan zien.'' De geit heeft inmiddels ook al zijn eigen facebookpagina.

Volgens de BBC moet de Japanner dan wel opschieten. Binnen twee maanden kan Benji tot de grootte van een labrador groeien.

Gescheiden in januari
In januari wordt het tweetal van elkaar gescheiden. Het plan is dat Benjamin dan wordt vrijgelaten in de weide van het tuincentrum, om als een 'normale' geit te gaan leven. Helemaal alleen is hij dan niet, in de weide staan nog acht andere geiten.

,,Ook al blijf ik na januari nog steeds dicht bij hem, ik zal hem gaan missen. Ondanks het feit dat hij aan alles knaagt en sabbelt, zelfs aan de kerstboom.'' Maar voordat het zover is gaan Tom en zijn geitje eerst nog samen Kerstmis vieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten