zondag 14 december 2014

Open brief aan Steve Irwin wannabee, Freek Vonk......dierenvriend of dierenbeul?


 

  De aandacht die deze man naar zich toetrekt is op zijn zachts gezegd abnormaal. 
 
Beste lezers mag ik u vragen om deze brief te kopiëren en op te sturen naar zijn e-mailadres? En ook delen graag. Ik wil graag  http://www.wildedierendetentuit.nl  bedanken voor deze actie. Maanden geleden heb is de Dierenbescherming gevraagd om actie te ondernemen tegen deze gang van zaken waarbij wilde dieren te kijk worden gezet op TV programma's. Ik schreef dat de dieren onder hete lampen en met gillend publiek tentoongesteld worden. De Dierenbescherming gaf aan niets te kunnen doen. ( zo ken ik ze weer) !!

Open brief aan Freek Vonk

 
In een open brief verzoekt dierenbeschermingsvereniging Wilde Dieren de Tent Uit de TV-bioloog Freek Vonk om af te zien van het gebruik van wilde dieren in zijn nieuwe show in de Heineken Music Hall en andere (TV)voorstellingen. Lees hieronder onze brief.
Help ons Freek Vonk te overtuigen en stuur een net berichtje naar:

freek.vonk@nationalgeographic.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Onderwerp: Freeks Wilde Wereld Live 

Beste Freek,

Onlangs ontvingen wij het bericht dat u in uw voorstelling Freeks Wilde Wereld Live in de Heineken Music Hall gebruik zult maken van wilde dieren. Uiteraard begrijpen wij uw behoefte om zich te profileren met bijzondere programma’s. Echter betreuren wij uw keuze om hiervoor wilde dieren mee te nemen. Wilde Dieren de Tent Uit verzoekt u uit dierenwelzijns- en educatieve overwegingen af te zien van het tentoonstellen van wilde dieren tijdens uw theateracts. Hieronder vindt u een toelichting op dit verzoek.

Het is natuurlijk belangrijk om mooie programma’s te maken. Maar het voor entertainment bedoelde gebruik van wilde dieren in een totaal onnatuurlijke omgeving is onlosmakelijk verbonden met dierenwelzijnsproblemen. Ook geeft u hiermee een verkeerd voorbeeld aan uw publiek waarvan enkele na het zien van uw voorstelling wellicht overwegen om thuis dezelfde dieren te houden. Het is ons bekend dat er steeds meer exotische reptielen als huisdier gehouden worden, en na korte tijd naar de opvang of dierentuin worden gebracht. Of worden vrijgelaten in de natuur.

Wilde Dieren de Tent Uit vindt dat je geen wilde dieren moet gebruiken voor vermaak. Wilde dieren horen in een natuurlijke omgeving, een theater is het tegenovergestelde daarvan. We zien een toenemende maatschappelijke afkeer van het gebruik van wilde dieren in het circus en ook gemeenten spreken zich in grote getalen uit voor vermaak zónder wilde dieren. Zo ook de gemeente Amsterdam. Hiermee volgt Nederland een trend uit de landen om ons heen waar al vele nationale en regionale verboden van kracht zijn.

Uw voorstelling past op geen enkele wijze bij het imago van een bioloog die zich diervriendelijk wil gedragen. Wilde Dieren de Tent Uit verzoekt u daarom met klem af te zien van het gebruik van wilde dieren in (TV) voorstellingen.

Met vriendelijke groet,

Leonie Vestering
Directeur

 Mag hopen dat op een dag één van zijn slachtoffers hem te pakken neemt !!En niet zo'n beetje ook.

2 opmerkingen:

  1. Ik moest er eergisteren even aan denken, toen Dijksma het verbod op circusdieren afkondigde. Is dit veel anders dan? En nog iets: is een dierentuin wel voldoende diervriendelijk eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het gaat niet om de dieren, maar om het walgelijke Narcistische mannetje Freekje Vonk.

    BeantwoordenVerwijderen