vrijdag 19 december 2014

Wie had dit verwacht? China neemt de eerste dierenwelzijnswet aan


Meerdere  redenen voor dierenwelzijn optimisme in China

19 december 2014

Foto: De vreselijke berengalindustrie

Met het nieuws dat China van plan is om zijn eerste dierenwelzijn wetgeving in te voeren in 2014 kan mijn geluk niet op. 

Milieuvriendelijk gesproken is China zelfbewuster dan het ooit . Jongeren, journalisten, politici, zakenmensen, academici, beroemdheden en zorgzame burgers pleiten voor verandering en er zijn aanwijzingen dat ze vooruitgang hebben geboekt.

 Dierproeven niet langer verplicht voor cosmetica

2014 zag China  het intrekken van een wet dat dierproeven verplichte voor alle cosmetische producten vervaardigd in het land zelf.

China's grootste consument van berengal kondigt onderzoek aan naar alternatieven

Kai Bao Pharmaceuticals is een hoeksteen van de Chinese berengal industrie, het consumeren van 18 ton van berengal poeder per jaar voor gebruik in van medicijnen. In 2014, schokte het bedrijf de wereld, door aan te kondigen dat een verbazingwekkende $ 3.700.000 zou worden besteed aan onderzoek naar synthetische alternatieven. WOW !!
.
Nora JamJack4

Yulin autoriteiten nemen stappen terug van het ondersteunen van Yulin Dog Meat Festival

Ondanks het officieus ondersteunen van het festival al jaren als een middel om het toerisme te stimuleren, was 2014 het jaar dat de Yulin provinciale regering eindelijk hun buik vol had van het Yulin Dog Meat Festival. Overheidsfunctionarissen werden verbannen van openlijk bijwonen, terwijl een affichecampagne subtiel adviseerde burgers om hetzelfde te doen . Terwijl er nog veel moet worden gedaan om het festival helemaal te verbieden, is er dramatische daling van het aantal honden van 10.000 geslacht tot rond 3000 honden.

dulledYulinheadlines 

Foto van Jill Robinson oprichter www.animalsasia.org

Een historische handdruk tussen de heer Yan en Jill Robinson MBE

 Nieuwe wetten bieden meer bescherming aan dieren in het wild

In april heeft de Chinese regering aangescherpte regels  opgezet van de consumptie van wilde dieren. Onder de nieuwe wet zal men, die worden betrapt op het eten van bepaalde bedreigde diersoorten of ze te kopen voor andere doeleinden kunnen ze worden geconfronteerd met 10 jaar gevangenisstraf. De herziene wet biedt meer bescherming aan moonbears, schubdieren en panda's en moet leiden tot de vervolging van de stroperij van deze dieren uit het wild.

Hangzhou Zoo kondigt een einde aan diervoorstellingen

In november 2014, kondigde Hangzhou Zoo aan, dat één van 's lands grootste dierentuinen, wil stoppen in 2014 met dierenoptredens

Vrij vertaald uit het bericht van Animals Asia
Lees ook: www.actasia.nl   voor meer positief nieuws uit de dierenwelzijnswereld in China


 

2 opmerkingen:

  1. Elke stap is er één en er is nog een marathon te winnen. Gelukkig blijkt het eten van mn hondenvlees erg slecht te zijn voor de gezondheid en dat zal er wellicht toe bijdragen dat dit barbaarse gebruik, deze gruwelijke horror martel praktijken zullen stoppen. De berengal is natuurlijk net zo erg, wat bezielt mensen toch? Net als dat men (anno 2014) in mn. Arabische en Aziatische landen geloven dat de hoorn van een neushoorn een aphrodisiacum is of magische krachten bezit. Je zou toch denken dat mensheid enigszins zal evolueren. :X Niet dus!
    Dat de dierentuin stopt met kunstjes en het uitlenen/verhuren van deze dieren, zelfs welpen voor feestjes ed is ook weer een stap in de goede richting.
    Laten we het hopen, als in Landen zoals China het dierenwelzijn zal verbeteren (bij wet) dan heb je meteen zoveel zoveel verschil omdat er zoveel mensen wonen. Veel Chinese mensen vechten voor hervorming en het minste wat wij kunnen doen is hen zo goed mogelijk in woord, daad en als het even kan ook in financïele zin helpen. Ik wens ze alle succes vd wereld!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eindelijk !!!! Maar er moet daar nog héél véél gebeuren , maar begin is er !!

    BeantwoordenVerwijderen