vrijdag 6 februari 2015

Dolfinariums diervriendelijk? Bekijk de video en huiver.......http://zoutwater.eu/dolfinaria-achter-de-schermen/petitie-harderwijk/   Teken alstublieft de petitie !!

Nieuwsbericht van : http://zoutwater.eu/marineland-verdacht-van-dierenmishandeling

SOS Dolphins heeft foto- en videobeelden waarop te zien is hoe trainers van Marineland Mallorca de dolfijnen uitschelden en fysiek mishandelen tijdens een trainingssessie. Marineland is één van de dolfinaria van Aspro Parks, die eind vorig jaar ook eigenaar werd van Dolfinarium Harderwijk. SOS Dolphins heeft een filmpje vrijgegeven en onderneemt stappen tegen het park.

Marineland noemt zichzelf één van de beste dolfinaria van Spanje -zo niet van Europa- en zegt van zichzelf dat park en trainers uitsluitend met positieve beloning en heel veel liefde met de dieren werken. Net als bij ‘ons eigen Harderwijk’ staat bij Marineland het dierenwelzijn op de allereerste plaats … In elk geval volgens het park zelf. Omwonenden, die zicht hebben op de bassins en trainingen, vertellen een heel ander verhaal en hebben in het verleden al vaker aan de bel getrokken.
Ik huiver als ik beelden zie van kunstjes met dieren !!


José Luis Barbero, de ‘ster’ in de clip, was tot afgelopen vrijdag de hoofdtrainer. Hij won in 1992 de “Best Coach” award van IMATA (Internationale Vereniging van Zee Zoogdieren Trainers) maar volgens getuigen is het een agressieve trainer die met verbaal en fysiek geweld te werk gaat. Wat op de beelden te zien is, is volgens omwonenden van het park iets dat zij elke winter zien gebeuren (in de zomer werken de dieren vrijwel de hele dag dus training vindt vooral in de winter plaats).


Barbero werk inmiddels niet meer voor Marineland; hij nam zelf ontslag per 1 februari jongstleden en volgens nog onbevestigde bronnen werkt hij sindsdien voor het Georgia Aquarium, Atlanta, Amerika.
Volgens onze bron zijn de beelden (deels) opgenomen door een omwonende. Diverse instanties en organisaties houden zich er inmiddels mee bezig om de juiste stappen tegen Marineland te ondernemen.

Update 05/02: onze bron kan bevestigen dat Barbero deze maand in dienst treedt bij het Georia Aquarium en zowel in Atlanta als St Augustine zou gaan werken. Hij noemt de video en aanklachten een grove en laffe aanval op zijn professionaliteit en zegt te zullen bewijzen dat de videobeelden vervalst zijn en de getuigen liegen.
Het Georgia Aquarium heeft laten weten het dienstverband met Barbero te heroverwegen na het zien van de beelden.

3 opmerkingen:

 1. Het is goed dat dit nu eens openbaar gemaakt wordt, al die mensen die naar Dolfinaria gaan en denken dat dit een ideaal beeld is !
  Het is dezelfde ellende als Wilde Dieren in Circussen,
  ZE HOREN ER NIET !
  Het gaat hier alleen om hebzucht en het verdienen van geld ten koste van weerloze en misbruikte dieren !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn bloed kookt! Wat een ongelooflijke walgelijke misselijkmakende kwal is dat zeg. (excuus kwal) wat een miskleun. Dit wangedrocht behoort giga voor de rechter te komen en gestraft te worden tot de maximale straf die maar mogelijk is. En het geeft iets aan dat dit dus al jaren zo doorgaat. Pas nu pakt deze schoft zijn biezen. Ik hoop dat hij hier de rest van zijn leven mee geconfronteerd zal worden. Een arme onschuldige weerloze dolfijn voor zijn hoofd schoppen wat ben je dan toch een slechte hufter! :X
  Het is de hoogste tijd dat al die kooitjes entertainment, waarbij dieren de verveelde mens moeten vermaken gesloten worden en verboden worden. Dieren zijn er niet om de leeghoofdige mens te vermaken, dieren zijn er voor zichzelf en behoren geen stomme kunstjes uit te moeten voeren. Het moet over zijn en dat zo snel mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. “Verzorgings- , verpleegtehuizen enz. organiseren geregeld “leuke” uitjes voor de bewoners naar een dolfinarium, zoals in Nederland naar Harderwijk. Het zou misschien nuttig zijn de directies van zulke tehuizen (eventueel ook van scholen en andere instituten als ze daaraan meedoen) via een circulaire op de hoogte te stellen van de wantoestanden. Tijdens een interview met een medewerkster van het Dolfinarium in Harderwijk zei deze – als antwoord op een vraag of deze dolfijnen ook tot kunstjes gedwongen worden door het weigeren van voedsel – dat de dieren echt wel te eten kregen. Allicht, als je ze laat hongeren zullen ze minder tot prestaties in staat zijn, en als ze eenmaal ervaren hebben dat er een verband bestaat tot eten en doen wat er van ze verwacht wordt, zullen ze vrij snel gehoorzamen, het zijn intelligente dieren;en die medewerkster zei niet dat ze alleen wat krijgen als ze braaf hun kunstjes doen. We hebben geen enkele garantie dat dat machtsmiddel niet gebruikt wordt, nog afgezien van de “huisvesting” van de dieren, die altijd te klein is en ook in andere opzichten onnatuurlijk en verwarrend voor de dieren is. Aleid Stoel”

  BeantwoordenVerwijderen