dinsdag 17 februari 2015

'Maak het niet te Bont' busje komt zo ( video )Maak het niet te Bont tour

Maak_het_niet_te_Bont_Bus_Bont_voor_DierenVanaf 12 februari tourt het team van Bont voor Dieren met de Maak het niet te Bont Bus door heel Nederland. Zowel in en om de bus is er op interactieve wijze van alles te leren over bont. Draag je bont en durf jij het aan om je bontkraag te laten testen in de Bontscanner? Doe je mee aan de bontquiz om je kennis over bont te toetsen? Of maak je in het Fur Free Fotohokje een anti-bont selfie zoals deze bekende Nederlanders al hebben gedaan?
 
Maak het niet te Bont anti-bont selfies
 
De Bontscanner is onze nieuwste automatische bonttest. Draag je echt of nepbont? Door je bontkraag te laten scannen kun je erachter komen waar je kraag van gemaakt is. Bij echt bont begint de kraag op het scherm rood op te lichten. De Bontscanner analyseert de kraag en laat zien van welk dier de vacht afkomstig is en hoe zijn leven er op de bontfokkerij heeft uitgezien
.
 
Eerst nog wat meer weten? Doe dan onze Bontquiz. Veel bontdragers hebben geen weet van het dierenleed dat aan hun bontje kleeft. Zo kan bijvoorbeeld 1 op de 3 bontdragers geen onderscheid maken tussen echt en nepbont. Meer dan 40% heeft zelfs geen idee van welk dier hun bontkraag gemaakt is. Bont voor Dieren vindt dat iedereen moet weten wat een vreselijk leven dieren in de bontindustrie hebben, enkel en alleen voor een luxeproduct als bont. Hoog tijd dus om naast de gastlessen ook op de schoolpleinen voorlichting te geven.
Bontquiz_bont_voor_dieren
De Maak Het Niet te Bont Bus tourt vanaf 12 februari door heel Nederland!
Klik op onderstaande plattegrond en ga naar ons blog om te kijken waar je Bont voor Dieren tegen kan komen. Ook kan je hier onze verslagen en foto’s van de tour vinden.

Tourkaart_Maak_het_niet_te_bont_bus
Wil je dat de Maak het Niet te Bont Bus ook bij jouw school op bezoek komt?
Vraag je docent of de Maak het Niet te Bont Bus ook bij jou op school kan komen. Vul hiervoor het aanvraagformulier in:


Naam school

Naam docent(e)

Adres school

Postcode

Woonplaats

E-mailadres

Aantal klasgenoten
www.bontvoordieren.nl       info@bontvoordieren.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten