zaterdag 7 februari 2015

Feest voor Gooise dieren: liefdesbrug over de A1 is open<iframe src="http://www.rtvnh.nl/video/123858"  width="480"  height="270"  frameborder="0"  scrolling="auto"   Foto: RTVNH Stephan Roest

CRAILOO Het is vandaag feest voor veel Gooise dieren: de natuurbrug Laarderhoogt over de A1 en de Naarderstraat is na een jaar bouwen eindelijk klaar. De beestjes kunnen daardoor vrij reizen van de Westerheide naar de Blaricummerheide.
  
De brug is bedoeld om natuurgebieden in Nederland te vergroten en daarmee de diversiteit van dier- en plantsoorten, legt Jaap Vlaanderen van het Goois Natuurreservaat uit. "Dieren van de westkant moeten in contact komen met dieren van de oostkant. Ze moeten aan voortplanting doen."
Het uitwisselen van 'genetisch materiaal', zoals Vlaanderen het noemt, is heel belangrijk. "Er zijn soorten zoals boommarter en zandhagedis die onder druk staan omdat ze in te kleine gebiedjes zitten. Daar moet heel snel uitwisseling plaats kunnen vinden met andere populaties. Daar is deze natuurbrug voor bedoeld. Het is een natuurverbinding. De natuurgebieden zijn weer aan elkaar geknoopt. "

De natuurbrug wordt vanmiddag officieel geopend door gedeputeerde Jaap Bond maar onze verslaggever Stephan Roest nam vanmorgen al een kijkje.

2 opmerkingen:

  1. Het is dan te hopen dat het niet net zo gaat als bij de Hierdense (herten moord) Poort over de A28 Een overgang waar de jagers wachten om een lekker van Jetje te gaan.
    https://www.youtube.com/watch?v=A6Q9KeB8rCo
    Laten we het hopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pfffffffffff wist ik niet Vreselijk. Zie de mens. Zo slecht !!!

    BeantwoordenVerwijderen