woensdag 18 februari 2015

Twee video's die de leugens ontkrachten van de orka's in gevangenschap

Met dank aan :
 
 

Arno Van Hauwermeiren
  Bron: upworthy.com;
Dat walvissen eigenlijk beter af zijn in het wild, is geen geheim, maar parken die orkashows opvoeren willen je soms graag iets anders doen geloven. Wij ontkrachten drie onwaarheden.
 
Dit is toch niet normaal!! Zo'n prachtig dier laten trucjes doen. Hoe krijgen ze dit voormekaar ? Uithongeren en belonen  en steeds weer herhalen
 
Leugen 1: Orka's leven langer in gevangenschapOrka's in parken worden ongeveer 25 tot 30 oud. Volgens de parken is dat langer dan orka's die in het wild leven, omdat ze de beste zorgen krijgen. Maar eigenlijk worden orka's in het wild 30 tot 35 jaar oud, een stuk langer dus dan orka's in gevangenschap. De oudste orka is zelfs 103 jaar oud!
Leugen 2:  Rugvinnen plooien ook vaak bij wilde orka's
Dat geplooide rugvinnen ook vaak voorkomen bij wilde orka's, is absoluut onwaar. Terwijl 100 procent van de mannetjesorka's in gevangenschap geplooide vinnen krijgt, is dat amper bij één procent van de wilde orka's het geval.

 
Orka Morgan...arm dier. Zwemmen in een badkuip !
Leugen 3: De orka's wonen met hun familie in het park

Orka's worden helemaal niet met hun familie opgesloten. De dieren worden willekeurig verspreid over parken en er wordt geen rekening gehouden met wie nu broer of zus van wie is.

'Blackfish' is een documentaire waarin de waarheid over orka's in gevangenschap aan het licht komt. Bekijk hierboven alvast de trailer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten