zaterdag 14 februari 2015

Valentijnsdag: Liefde maakt blind vooral als het om dieren gaat ( cynische, must see, video )PERSBERICHT: Blinde liefde leidt tot dierenleed
 
Den Haag, 14 februari 2015 – Liefde leidt onbedoeld tot dierenleed, blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van World Animal Protection. De dierenbeschermingsorganisatie vraagt daarom speciaal op de dag van de liefde aandacht hiervoor. www.worldanimalsprotection.nl
 
Uit het onderzoek van TNS Nipo in opdracht van World Animal Protection blijkt dat 41% van de Nederlanders een attractie met wilde dieren bezoekt, uit liefde voor dieren. Wereldwijd ligt dit aantal zelfs nog hoger, namelijk op 48%. Hieruit blijkt dat veel mensen die van dieren houden blind zijn voor het vele dierenleed dat achter dit vermaak schuilgaat.
 
 
 
Baby olifantje een week lang vastgebonden en geslagen voor olifantenritten
 
Zo is een olifantenrit onmogelijk zonder eerst de ‘wil’ van het dier te breken. Dit gebeurt op een wrede manier door het nog jonge dier dagenlang af te zonderen, vast te binden, uit te hongeren en te mishandelen. Ook aan het onder dieren liefhebbende toeristen steeds populairder wordende op de foto gaan met tijgers kleeft leed. De tijgers worden hiervoor geïntimideerd met geweld en verdoofd door urenlange blootstelling aan de zon, en brengen hiervoor hun leven door aan een kettingen of in kleine kale kooien.
 
Cynische voorlichtingsfilmpjes
 
Om mensen van dit dierenleed bewust te maken voert World Animal Protection wereldwijd campagne met cynische voorlichtingsfilmpjes. Met deze filmpjes wil de organisatie toeristen, nog vóórdat ze boeken, wijzen op de vaak verborgen wreedheden achter toeristische attracties zoals een olifantenrit of een foto met een tijger.
 
Wilde dieren horen in het wild, waar ze op gepaste afstand door toeristen bewonderd kunnen worden. Attractie waar direct contact met wilde dieren wordt aangeboden betekent altijd dat dieren hiervoor lijden.
 
 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten