maandag 9 februari 2015

Venezuela op de rand van de afgrond..... gelukkig hebben veel mensen toch hart voor hun huisdieren

Bericht van Mark Vos oprichter van www.dierenhulp.nl

Wachten op de baas na behandeling bij de dierenarts.

Wachtkamer vol

De economische situatie in Venezuela is beroerd. De armoede hoog, de criminaliteit rijst de pan uit maar gelukkig hebben veel mensen een hart voor hun dieren. De wachtkamer zat dan ook snel vol voor de gratis sterilisaties en castratie campagne.

Tientallen dieren met hun eigenaar die door het geweldige artsen team geholpen worden. Na de verschrikkelijke gebeurtenis van vorig jaar, waarbij arts Israel Martinez om het leven kwam, houd men elkaar op de been. In het jaar 2014 werden 695 dieren geholpen die geen nakomelingen meer krijgen. Respect voor deze dierenvrienden die onder zeer moeilijke omstandigheden hun dagelijkse werk uitvoeren.

http://voordierenblogger.blogspot.nl/2014/02/in-memoriam-israel-martinez-35.html Lees hier over de verschrikkelijke dood van dierenarts Israel Martinez

Op de rand van de afgrondDe bedden op de hartafdeling van het Universitair Ziekenhuis HUC in de Venezolaanse hoofdstad Caracas zijn leeg. Begin deze maand zijn alle pati�nten naar huis gestuurd. We kunnen niets voor ze doen, zegt chirurg Ruben Salas met woede in zijn stem. ,We hebben geen katheters, geen narcosemiddel. Onze patienten gaan dood en wij staan machteloos, zegt hij in een uitgebreid verhaal van de Volkskrant.

Venezuela kampt met grote schaarste. Er staan niet alleen eindeloze rijen voor supermarkten, ook apotheken en ziekenhuizen hebben ernstige tekorten. De Venezolaanse Vereniging van Distributeurs van Medisch Materiaal (Avedem) schat dat 85 procent van het medisch materiaal ontbreekt. Tweederde van de medicijnen is niet te krijgen.
Dat zijn harde gevolgen van het bewind dat ingezet is door oud dictator Hugo Chaves en voortgezet wordt door Nicolas Maduro. De criminaliteit tiert er welig en ook wij ondervinden elke dag hinder van het niet aanpakken van de problemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten