woensdag 22 juli 2015

Honden bieden aan ambassades in Den Haag 83.000 handtekeningen tegen 'puppyfabrieken'

De verwerpelijke hondenfokkerij.....broodfokkers

 
Een groep honden biedt aanstaande vrijdag met World Animal Protection ruim 83.000 handtekeningen aan tegen ‘puppyfabriekenin Europa. Dat gebeurt onder andere bij de Duitse, Franse en Poolse ambassade in Den Haag. De internationale dierenbeschermingsorganisatie wil dat er een einde komt aan de vele misstanden bij de grootschalige Europese handel in honden. Europese regelgeving is daarvoor essentieel.
De ruim 83.000 handtekeningen werden gezet op de actiewebsite www.fokoff.nl. Directeur Pascal de Smit van World Animal Protection trekt aanstaande vrijdag 24 juli om 11.00 uur samen met de honden en hun baasjes langs de ambassades om aandacht te vragen voor het aanhoudende hondenleed in Europa. De landen die de petitie nu krijgen aangeboden spelen in de aanpak hiervan een sleutelrol.
 
Vertegenwoordigers van de media zijn uiteraard van harte welkom om aanwezig te zijn bij de overhandiging. De tocht langs de ambassades start om 11.00 uur bij de groenstrook tegenover Groot Hertoginnelaan 18-20 in Den Haag.

          www.worldanimalprotection.nl  
 
 

2 opmerkingen:

  1. Hoelang is men nu al niet bezig met a. een zwarte lijst voor huisdieren houders en b. voor fokkers en dan m.n. de hondenfok? Ongeveer va. de jaren '70 en we zijn nog geen stap verder. Schandalig, laks en ongeïnteresseerd. Die hele politieke kliek doet er geen moer aan. Ja, met woorden maar de daden blijven ver weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Cath, het is een grote schande. Deze foto is van een fokker vlak bij ons in de buurt. Epe aan de overkant van de IJssel. Straf heb ik niet kunnen achterhalen. Het blijft een geheimzinnige verwerpelijke toestand

    BeantwoordenVerwijderen