zondag 5 juli 2015

Video en veel foto's van de reddigsactie van 80 verwaarloosde konijnenNieuwsbericht van www.peta.nl
Onlangs ontdekte PETA US dat konijnenfokkers in Californië niet langer hun bedrijf wilden aanhouden en probeerden alle – op de fokkerij overgebleven – konijntjes te verkopen. Zoals vaak het geval is bij fokkers, leken ze weinig interesse te hebben in wat mensen met de dieren deden nadat ze waren aangekocht – konijnen verkocht door de fokkers werden gebruikt voor reptielvoedsel, bont en vlees.
 
 
Toen PETA US-medewerkers de fokkerij bezochten, vonden ze rijen vol buitenkooien gevuld met uitwerpselen en vliegenzwermen. Eén van de fokkers gaf toe dat de kooien al een jaar niet waren schoongemaakt. De smerige draadgazen bodems hadden niets gemeen met het zachte gras waar konijnen op gedijen en het veroorzaakte zweren op hun gevoelige poten. Een konijn werd dood aangetroffen en anderen werden ontdekt met ontbrekende oren en tenen. Bij sommige konijnen waren de tanden zo verwaarloosd, dat ze te lang waren gegroeid en terug in hun mond krulden. Ook was het duidelijk dat sommige dieren aan tumoren, ademhalingsproblemen en diverse andere ernstige gezondheidsproblemen leden.
 
 
In het kielzog van dergelijke gruwelijke bevindingen, kwam PETA US snel in actie om alle konijntjes uit deze ellendige fokkerij te halen. Met behulp van de San Diego Humane Society krijgen 83 zwaar verwaarloosde konijnen nu veterinaire zorg en is men begonnen met de konijntjes ter adoptie aan te bieden bij liefhebbende families die hen met liefde behandelen, in plaats van hen te beschouwen als huisdiervoedsel of bont. Meer informatie over deze prachtige redding, evenals foto's van de ziekmakende omstandigheden waaruit deze konijnen werden gered, kunt u vinden op het blog van PETA US.
 
 
 
 Dank je PETA  US !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten