woensdag 8 juli 2015

Missie geslaagd : 2 leeuwenwelpjes gered uit vluchtelingkamp Gaza ( een must see video )


Bekijk de video en huiver...een onhoudbare situatie . Dank je Stichting Vier Voeters jullie zijn geweldig !!

Nieuwsbericht: www.vier-voeters.nl

 
 Kostelijk zoals  die man het welpje draagt
 
Shalom en Salam onderweg naar een beter leven in Jordanië
 
Amsterdam, 7 juli 2015 – Gisteravond is een team van de internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS er in geslaagd om twee leeuwenwelpen te redden uit een vluchtelingenkamp in Gaza. De dieren zijn overgebracht naar een voorlopige opvang, het New Hope Center in Jordanië.  https://sites.google.com/site/princessaliafoundation/the-new-hope-centre  Even lezen zo prachtig !! In het najaar worden de leeuwen samen met andere wilde dieren overgebracht naar het gloednieuwe Al Ma'wa reservaat. Als mooi begin van hun nieuwe leven hebben de dieren ook andere namen gekregen: het vrouwtje heet nu Shalom en het mannetje Salam.
 Nog even wat water slobberen
 
In maart van dit jaar kocht een vader van zes kinderen de leeuwenwelpen van een dierentuin en nam ze mee naar zijn kleine appartement in een vluchtelingenkamp in Gaza. De nieuwe 'huisdieren'  zorgden dat de familie al snel aan hun financiële en fysieke grenzen zat. Leider van de VIER VOETERS reddingsactie, dierenarts Amir Khalil is opgelucht dat de dieren nu zijn overgedragen: "Afscheid nemen van de welpen was moeilijk voor de familie. De zorg voor de opgroeiende leeuwen viel hen echter steeds zwaarder. Daarnaast vormden de dieren een steeds groter gevaar voor de familie en andere mensen in het vluchtelingenkamp. We zijn dan ook blij dat ze de juiste keuze gemaakt hebben en de leeuwenwelpen over hebben gedragen aan ons.”
 
 Onderweg naar een beter leven of beter gezegd een fijn leven
 
Verzwakt
Bij het eerste medisch onderzoek van de leeuwenwelpen bleek dat beide dieren  een huidaandoening hebben. Shalom, die verzwakt en apathisch is, heeft ook een aanzienlijke zwelling op de achterkant van haar kop, waarschijnlijk omdat ze geslagen is. Na aankomst in Jordanië zullen de twee leeuwenwelpen uitgebreid medisch onderzocht worden.
 

Oh wat een schatjes !!
 
Klein gebied, groot probleem

Hoewel Gaza klein is, leven hier ongeveer 40 grote katachtigen. De smokkel van exotische dieren is een groot probleem. Ook de ouders van Shalom en Salam zouden als welpen gesmokkeld zijn door de ondergrondse tunnels die van Egypte naar Gaza lopen. In september 2014 redde VIER VOETERS al drie volwassen leeuwen uit Gaza. Ook deze dieren leven nu in het opvangcentrum in Jordanië.
 
 

2 opmerkingen:

  1. Hoe kunnen mensen zo dom zijn om deze welpen die grote roofdieren worden te kopen ? En welke rol heeft deze "dierentuin" gespeeld om ze te gaan verkopen en totaal niet weten waar de dieren heen gaan ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eerst lijken het net grote poesjes maar al gauw loopt het uit de hand. Te zien op de video. Ik ben vrijwilligster voor Vier Voeters en ik weet dat ze dagen lang hebben ingepraat op deze man om de dieren vrij te geven. En die kinderen op de dieren inslaan. Gruwelijk. En dan te lezen dat er nog 40 grote katachtige leven in de Gaza. We mogen het niet opgeven Wilmy. Gewoon doorgaan. Chapeau Vier Voeters !!

      Verwijderen