vrijdag 3 juli 2015

Laat de dieren in de veehouderij niet stikken in de hitte ( petitie )Het is heet. Bloedheet. Ook dieren hebben er last van. Koeien krijgen last van hittestress. In de meestal potdichte varkens- en kippenstallen heeft de ventilatie grote moeite de dieren koel te houden. En in de verzengende hitte van de laatste dagen gaan zelfs dieren op transport naar landen waar het nóg warmer is dan hier. Er hoeft maar iets fout te gaan en veel dieren worden het slachtoffer. Deze week werd al een transporteur beboet nadat hij een vrachtwagen vol varkens in de felle zon had laten staan. Compassion in World Farming vraagt daarom aan staatssecretaris Dijksma te komen met een Nationaal Hitteplan voor de veehouderij. Doe jij mee?
De hittegolf duurt nu al een paar dagen en ze kwam niet als een verrassing. Toch neemt de overheid geen maatregelen en is de situatie voor veel dieren ondraaglijk. Boeren en veetransporteurs komen nu met zelfverzonnen aanpassingen, maar van een samenhangende aanpak is geen sprake. Daarom moet het Nationaal Hitteplan voor de veehouderij er snel komen. Zodat bij een volgende hittegolf iedereen weet wat te doen en de dieren beschermd zijn. Belangrijke actiepunten zijn:
Strenge regels voor veetransporten tijdens een hittegolf
Extra controles om rampen te voorkomen
Snelle hulp beschikbaar voor dieren in nood
Doe mee en vraag de regering ervoor te zorgen dat het plan er snel komt. We kunnen de miljoenen kwetsbare dieren, die het al zo moeilijk hebben in de vee-industrie, toch niet in de steek laten?
Hartelijk dank voor jouw steun!
Met vriendelijke groet,
Geert Laugs - directeur Compassion in World Farming Nederland

Geert Laugs,

Directeur www.ciwf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten