maandag 6 juli 2015

PvdD: In Zuid-Afrika worden jaarlijks 30.000 olifanten gestroopt en leven nog 400 leeuwen in het wild

Jachttrofee Schiphol

De Tweede Kamer wil dat er een importverbod komt voor jachttrofeeën, zoals ivoor, tijgervellen en neushoornhoorn. Een motie van Marianne Thieme (PvdD) en Rudmer Heerema (VVD) die hiertoe opriep kreeg woensdag steun van een Kamermeerderheid.

Een kleedje bij de haard

De Tweede Kamer heeft woensdag gestemd voor een motie van Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en Rudmer Heerema (VVD) voor een importverbod voor jachttrofeeën. Het kabinet moet nu met een plan van aanpak komen om de import van onder andere ivoor, tijgervellen en neushoornhoorn tegen te gaan.


Thieme: "De stroperij en illegale handel in dierproducten is een bron van inkomsten voor terreurorganisaties en criminele netwerken. De import van jachttrofeeën vormt een sluiproute voor wildlife crime. Er moet zo snel mogelijk een importverbod komen, zowel nationaal als Europees.
Wildlife crime is een serieuze bedreiging voor de biodiversiteit. Jaarlijks worden tot 30.000 olifanten gestroopt. In Zuid-Afrika zijn het afgelopen jaar 1215 neushoorns gestroopt en in West-Afrika leven nog slechts 400 wilde leeuwen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten