vrijdag 20 november 2015

"Born Free' beren 20 jaar opgesloten in kooien eindelijk gered ( video )MOBIEL ZIEKENHUIS REDT BEREN

Een bericht van Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT )

Met dank aan: www.moonbears.nl

WFFT heeft een mobiel ziekenhuis voor wilde dieren. De organisatie redt niet alleen dieren in het wild, maar zij gaan ook langs bij tempels en huizen waar dieren uit het wild worden gehouden. WFFT is het er niet mee eens dat wilde dieren in tempels en huizen gehouden worden. De enige mogelijkheid om deze dieren te helpen is: gaan kijken wat ze eventueel voor de dieren kunnen doen. Soms kunnen ze ervoor zorgen dat ze naar een betere plek worden gebracht, of soms kunnen ze door het WFFT-reddingsteam worden gered.


Zo kreeg WFFT een tip dat er vijf beren in een tempel zaten. Een zesde beer was al door een ziekte overleden en gevild. Vijf beren waren achtergelaten in kooien; eén beer at niet meer, en een andere beer spuugde een groene substantie uit; en weer een andere beer was al zijn haar verloren. Van de resterende vijf beren was Kwan er een.
Toen WFFT twee weken geleden een bezoek aan deze tempel bracht vond men de vier beren die nog in de kooien zaten. Die kooien waren erg smerig en er lag bedorven voedsel in. Eén beer was heel erg ziek en moest gelijk behandeld worden.

De vier overgebleven beren zijn door ons gered en inmiddels verhuisd naar het WFFT-opvangcentrum! Van de zes beren die er eerst waren zijn er dus vier gered en twee helaas overleden. De vier beren zitten nu in ons opvangcentrum en er zal nog heel veel zorg aan hen besteed moeten worden om ze weer gezond en sterk te krijgen!

De opvang

http://www.wfft.org/bears-nocturnal-animals/treatment-of-bears-at-temples/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten