woensdag 11 november 2015

Stop de barbaren van het 'Burning the Bull' festival: een lange pijnlijke weg naar de dood ( Heftige video en foto's )Bron: World Animal Protection www.worldanimalprotection.nl

https://actie.worldanimalprotection.nl/petitie_toro_de_jubilo_festival   PETITIE
Red de stieren van het vuur – stop het Toro de Jubilo festival!


Een lange en pijnlijke weg naar de dood

Elk jaar wordt in november het Toro de Jubilo-festival gehouden in de Spaanse stad Medinaceli, nabij Madrid. Hierbij wordt ontvlambaar materiaal aan de horens van een jonge stier vastgebonden en met chemicaliën in lichterlaaie gezet. Het in brand steken van een stier tijdens het Toro de Jubilo Festival is pure dierenmishandeling.


Rondom middernacht wordt een jonge stier het marktplein op gedreven en met een touw vastgebonden. Aan de hoorns van het dier worden ballen van brandgevaarlijk materiaal vastgebonden, doordrenkt met ontvlambare chemicaliën. Nadat de hoorns in brand zijn gezet wordt de doodsbange stier losgelaten, terwijl de vlammen rond zijn kop dansen.

In paniek springt de stier rond als poging te ontsnappen van het vuur. Vlammen en vonken schroeien en verbranden het lichaam van het jonge dier. Ondertussen joelt de omringende menigte en lopen jonge mannen om de stier heen om het dier nog meer op te jagen.


Het kan meer dan een uur duren voordat de stier zijn strijd met de vlammen hijgend en uitgeput opgeeft. Op dat moment wordt hij weggehaald en geslacht.

De oplossing

Deze wrede vorm van dierenmishandeling onder het mom van entertainment moet stoppen. Wij geloven dat cultuur en traditie geen excuus vormt om dieren te laten lijden.

Dit doen wij

Wij zetten ons in om de traditie van deze ‘brandende stieren’ in Medinaceli te stoppen. We willen de burgemeester van de stad onder druk zetten door handtekeningen van dierenliefhebbers zoals jij te overhandigen zodat deze wrede traditie zo snel mogelijk kan worden afgeschaft.

 

2 opmerkingen:

  1. "We willen de burgemeester van de stad onder druk zetten door handtekeningen van dierenliefhebbers zoals jij te overhandigen zodat deze wrede traditie zo snel mogelijk kan worden afgeschaft." waar kan ik mijn hand tekening inleveren of zo iets?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je voor de tip bram, ik had het niet duidelijk aangegeven. Nu wel. Link bovenaan naast het woord petitie Reuze bedankt. Gr Erna

    BeantwoordenVerwijderen