dinsdag 10 november 2015

Hoerah !! Glorieuze overwinning voor de 6 miljoen nertsen in Nederland!


Bron: www.bontvoordieren.nl

Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan in het hoger beroep dat de Staat heeft aangespannen tegen de nertsenfokkers. Tot grote opluchting van Bont voor Dieren en de Dierenbescherming hebben de zes miljoen nertsen in Nederland gewonnen! De rechter concludeert dat het algemeen belang zwaarder weegt dan het economisch belang van enkele nertsenfokkers. De uitspraak betekent het definitieve einde van de bontindustrie in Nederland: het nertsenfokverbod is weer van kracht. Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: “Sinds onze oprichting hebben we geknokt tegen de nertsenhouderij in Nederland.

We hebben veel tegenslagen moeten incasseren met als dieptepunt het buiten werking stellen van het nertsenfokverbod. Maar de aanhouder wint: niet alleen is het verbod vanaf vandaag weer in werking, ook alle uitbreidingen van het afgelopen jaar zijn hiermee illegaal geworden”. Bont voor Dieren en de Dierenbescherming hebben alles op alles gezet om te laten zien dat de nertsen in Nederland een afschuwelijk leven lijden. Ze hebben intensief campagne gevoerd met dit prachtige resultaat. Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming: “Nertsen zijn wilde, solitair levende dieren die niet te houden zijn in kooien. Dat zeggen we al jaren en daarvan is ook de politiek overtuigd. Dat de rechter het nu met ons eens is stemt hoopvol voor de toekomst van het dierenwelzijn in Nederland”. De uitspraak betekent voor de nertsenhouders dat alle uitbreidingen sinds vorig jaar in een klap illegaal zijn. Van Gemert: “Er is nog genoeg werk te doen de komende jaren. Allereerst gaan we alle uitbreidingen aanvechten. Tot de laatste nertsenhouderij haar deuren sluit zullen we aandacht vragen voor de miljoenen nertsen in Nederland”.

See more at: http://www.bontvoordieren.nl/glorieuze-overwinning-voor-de-zes-miljoen-nertsen-in-nederland/#sthash.mohHRid1.dpuf

Bericht van PETA  www.peta.l  Als nertsen champagne konden drinken......

Als nertsen champagne konden drinken, zouden ze dat doen. Maar PETA drinkt het voor hen, want de beslissing van vandaag om de eeuwenoude gruwel van deze dieren fokken om ze te villen en hun vacht te stelen, geeft reden tot een feestje voor de civilisatie, compassie en, natuurlijk, voor de dieren. Op pelsdierfokkerijen worden dieren die normaal gesproken vrij rondlopen, veroordeeld om hun hele leven in kleine en smerige draadstalen kooien door te brengen. Doordat ze niet in staat zijn om hun natuurlijke gedrag te vertonen, worden ze vaak gek van frustratie alvorens te worden vergast of geƫlektrocuteerd. Er is geen enkele rechtvaardiging voor het in stand houden van deze gewelddadige en bloederige industrie, gezien het dieren veroordeeld tot een hels leven en een verschrikkelijke dood, en ook nog eens ons land en water vervuild. De beslissing van vandaag is een overwinning voor zowel meedogende Nederlanders, als voor de nertsen die werden gedood zodat de huid van hun kleine rug getrokken kon worden. Ook brengt het ons een grote stap dichter bij de dag waarop dieren niet langer gedood worden voor een modeaccessoire.

2 opmerkingen:

  1. Hoe mooi het ook lijkt, ten eerste gaat het pas op 2024 in (nog 9 jaar ellende) Dan is de vraag vertrekt het naar het Oostblok? Nou dan kan het beter hier blijven, want het is daar 10 keer erger voor de dieren. En als laatste kan er in die 9 jaar door de overheid nog van alles veranderd worden. Ik vertrouw onze overheid voor geen cent meer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Wizza, dat zeiden ze ook toen we wilde stoppen met wilde dieren in circussen. Dan gaan de circussen door in andere landen. Inmiddels zijn er al 36 landen die een verbod hebben op wilde dieren in circussen. Zo zal dat ooit ook zo gaan met de nertsenfokkerijen. Meer en meer landen zullen stoppen met deze wrede, overbodige dierenkwelling. Gr Erna

      Verwijderen