dinsdag 10 november 2015

Twee 'must see' video's: Peetouder worden van een babyolifant? Dan zit u hier goed
 Video's met dank aan: www.savetheelephant.org

 Maar ook in Nederland is er een organisatie die opkomt voor de olifant:

www.olifant.org

Voor weesolifantjes op Sri Lanka, Borneo, Zambia en in Kenia zoeken wij peetouders, die deze bijzondere diertjes een nieuwe kans op een leven in de natuur willen geven. Ook kun je peetouder worden van een olifantje uit Thailand. Voor € 5,50 p.m. kan dat. Met de peetouderbijdrage worden o.a. de verzorging, medicijnen, onderkomens, voedsel en drinken van het olifantje betaald. Je kunt zelf kiezen van welk olifantje je peetouder wilt worden.

Steun een van onze projecten

Vrienden van de Olifant geeft steun aan concrete projecten om de olifanten in Azië en Afrika te beschermen. Dit is mogelijk dankzij de kleine bijdrage die we van allerlei mensen mogen ontvangen. Ook jij kan helpen de olifanten te beschermen! Bekijk een van onderstaande projecten om te zien wat deze projecten inhouden en wat jij voor ze kan betekenen.
Om de hulp niet te versnipperen, heeft Vrienden van de Olifant gekozen voor steun aan concrete projecten en werken we samen met collega-organisaties in het buitenland.
We steunen diverse projecten om de olifanten in Azië en Afrika te beschermen. We steunen projecten in Sri Lanka, Zambia, Kenia, Borneo en Thailand.
 • Peetouderproject Sri Lanka

  In Elephant Transit Home worden jonge weesolifantjes opgevangen, verzorgd en krijgen medische verzorging. Als ze na enkele jaren groot en sterk genoeg zijn, gaan ze terug naar de natuur. Door peetouder te worden geef je een Aziatisch olifantje een nieuwe kans op een toekomst.

 • Peetouderproject Zambia

  In het Lilaya Olifantjes Weeshuis worden jonge weesolifantjes opgevangen en verzorgd. Wanneer de weesolifantjes geen medische verzorging meer nodig hebben worden zij naar de opvang in Kafue National Park overgebracht waar ze dagelijks andere olifanten ontmoeten. Als ze na enkele jaren groot en sterk genoeg zijn, gaan de olifantjes naar Ngoma Teak Forest. Door peetouder te worden geef je een Afrikaans olifantje een nieuwe kans op een toekomst.

 • Peetouderproject Kenia

  In het Olifantjes Weeshuis in Kenia worden baby-olifantjes die hun moeder en kudde kwijt zijn geraakt liefdevol opgevangen. Samen met andere weesolifantjes vormen zij een nieuwe familie. Ze gaan elke dag Tsavo Oost Nat. Park in, waar ze contact hebben met in het wild levende olifanten. Als ze er aan toe zijn, zullen ze als vrije olifanten in het nationale park leven. Door peetouder te worden geef je een Afrikaans olifantje een nieuwe toekomst.

 • Peetouderproject Borneo

  Januari 2013 werden 14 olifanten vergiftigd aangetroffen, er was slechts een overlevende: het wees-olifantje Joe. Joe is gevonden naast zijn moeder die stervende was. Als dit diertje niet was gevonden had hij zeker naast zijn moeder blijven liggen totdat hij zelf was verhongerd. Door de toegewijde verzorgers heeft Joe het verdriet om zijn moeder een plekje kunnen geven en heeft hij plezier in zijn leventje. Wanneer Joe groot en zelfstandig genoeg is wordt hij overgebracht naar Kinabatabgab Wildlife Sanctuary waar hij de in het wild levende olifanten zal ontmoeten.

 • Aziė Fonds

  Het Aziatische Olifant Fonds steunt Elephant Nature Park, een opvang voor mishandelde olifanten in Thailand. Wie Beschermer wordt levert een belangrijke bijdrage aan het voortbestaan van de Aziatische olifanten.

 • Afrika Fonds

  Ook andere Afrikaanse olifantenprojecten hebben hulp nodig. Om de Bosolifant te beschermen en de Woestijnolifant. De aantallen van deze soorten zijn veel lager dan van de Savanne olifant. De dreiging voor uitsterven is dus vele malen groter. Het Afrika Fonds ondersteunt projecten die deze soorten willen beschermen. Askari’s helpen mee om de bescherming van deze Afrikaanse olifanten mogelijk te maken.1 opmerking: