donderdag 26 november 2015

In Nederland worden jaarlijks 2 miljoen konijnen in de 'hel' van de konijnenindustrie gedood ( video )Fakkeltocht tegen de uitbreiding van een konijnenfarm
Persbericht van Stichting Konijnen in Nood:


Stichting Konijnen in Nood organiseert op zaterdag 28 november 2015 een fakkeltocht tegen de uitbreidingsplannen van Hendriks Rabbit Farm te Raalte.
Het is voor konijnen in Nood een doorn in het oog dat de gemeente heeft besloten om geen milieueffectrapportage (m.e.r.) te maken. ...

Hiermee maken zij de weg vrij voor de komst van nog eens 400 moeder konijnen en 4.750 jonge vleeskonijnen, die elke 11 weken op transport worden gezet naar buitenlandse slachthuizen.

Wij willen dan ook iedereen oproepen om mee te lopen in de fakkeltocht die zal beginnen voor het gemeentehuis aan de Zwolsestraat in Raalte en zal eindigen bij de konijnenfarm aan de Pleegsterdijk 28A.


Stichting Konijnen in Nood
Konijnen in Nood is een jonge en actieve dierenrechtenorganisatie, die zich richt op de producent, de verkoper en de consument van het konijnenvlees.
Met de campagne 'Kerst konijn van tafel' probeert de organisatie de consument ervan te weerhouden om geen konijnenvlees te kopen en zo de vraag naar dit zeer dieronvriendelijke product fors te verminderen.

De organisatie van de fakkeltocht wil benadrukken dat dit protest een vreedzaam en ingetogen karakter heeft.
De Partij voor de Dieren van de provincie Overijssel zal ook meelopen met de fakkeltocht en de bekende schrijfster Yvonne Kroonenberg zal een toespraak houden.
Iedereen is van harte welkom en wij hopen uiteraard op een grote opkomst, zodat wij een duidelijk signaal kunnen afgeven aan zowel de gemeente als aan de eigenaren van de konijnenfarm.

Graag zien we je terug in Raalte bij de fakkeltocht van Stichting Konijnen in Nood
Voor meer informatie:
Stichting Konijnen in Nood
www.facebook.com/St.KonijneninNood/
www.konijninnood.nl
06-24 23 6999

Het konijn heeft in Nederland over de jaren de status van gezelschapsdier verworven. Steeds meer mensen verdiepen zich in het gedrag, de gezondheid en de behoeften van hun konijn. Zo anders is dat in de commerciƫle konijnenhouderij, waar konijnen massaal worden gefokt en vetgemest zonder oog voor de levenskwaliteit van het dier. Door deze aanpak kunnen ze in 11 weken tijd worden klaargestoomd en vervolgens gedood voor de vleesindustrie.
 
Op deze website zie je de verborgen wereld van de konijnenvleesindustrie, de konijnenhouderij sector geeft ze4f aan dat het imago in de maatschappij over de konijnenhouderij niet positief is. Na het lezen van deze site kun je zelf je conclusie trekken.


Konijnenleed in Nederland, de ware Christmas victimas!
In Nederland 'leven' op dit moment meer dan 326.000 konijnen in donkere, kale en vaak smerige schuren, voor de buitenlandse vleesindustrie. Konijnen die voor de vleesproductie worden gefokt en vetgemest komen in hun leven nooit buiten, zullen nooit vers gras eten, de wind voelen of een hol kunnen graven. Vele natuurlijke behoeftes kunnen ze niet vertonen in de kooien van de konijnenhouderij. De eenzijdige voeding met droge korrels zonder verse groeten, hooi of stro, veroorzaakt vaak spijsverteringsproblemen, soms met de dood als gevolg.
Met de omstandigheden en de gezondheid van de konijnen in de konijnenhouderij is het bedroevend gesteld in Nederland. Door het eenzaam opsluiten van voedsters (moederkonijnen) ontstaat er stress en agressie, zeker wanneer ze gescheiden worden van hun pasgeboren kroost. Dit gebeurt al na 4 weken en 7 keer per jaar.
Na een verblijf van 1 jaar op de farm wordt de voedster gedood omdat ze niet genoeg jonge vleeskonijnen meer werpt, ze is letterlijk op.
Vergeten groep dieren binnen de vee-industrie
Wat veel mensen niet weten, is dat er jaarlijks 2 miljoen konijnen worden gedood voor de konijnenvlees productie, die in Nederlandse konijnenhouderijen zijn geboren en worden vetgemest.
Dit aantal is maar een schijntje van het werkelijke aantal konijnen dat in Nederland wordt gefokt maar niet de slachtleeftijd van 11 weken haalt
 


Stichting Konijnen in Nood
Er was geen enkele organisatie die zich uitsluitend met de konijnen in de vee-industrie bezighield, Konijnen in Nood vond dat het hoog tijd werd dat er meer aandacht besteed zou worden aan het lijden van konijnen in de konijnenhouderij.
Daarom is Stichting Konijnen in Nood in maart 2011 opgericht om op te komen voor de meer dan twee miljoen konijnen die jaarlijks lijden in de konijnenhouderij.
De kracht van Konijnen in Nood
Konijnen in Nood is zowel actief als informatief bezig om aandacht te vragen voor deze vergeten groep dieren binnen de vee-industrie.
Zo demonstreren we op de locaties waar het konijnenleed zich dagelijks afspeelt, namelijk de 70 konijnenhouderijen in Nederland. Maar ook staan vrijwilligers van Konijnen in Nood op festivals en jaarmarkten om mensen door middel van een informatiestand te informeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten