zaterdag 7 november 2015

Ik stel u graag voor aan de 12 vroeger zwaar mishandelde beren in het Berenbos Rhenen ( video )www.alertis.nl

Het Berenbos Rhenen


In Het Berenbos krijgen bruine beren, die vroeger mishandeld zijn of moesten optreden in circussen of theaters, weer een onbezorgd leven. Samen met de wolven genieten ze van een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. Een uniek project!
In Het Berenbos wordt de leefomgeving van de beer in het wild zoveel mogelijk nagebootst om het natuurlijke gedrag van de beer te stimuleren. De bewoners van het bos hebben gezelschap van een aantal wolven. Ze krijgen een gevarieerd en seizoensgebonden dieet, gebaseerd op wat in de natuur beschikbaar is, het Natuurlijk VoedselProgramma.
Dit project is in 1993 gestart en is het eerste berenopvangcentrum in Europa. Op dit moment leven er 12 bruine beren in Het Berenbos, elk met een eigen verhaal.

3 opmerkingen:

  1. Wat ben ik blij dat er nog mensen zijn die bv deze beren gered hebben en ze nu een goed en vrij leven hebben kunnen geven. Heel veel dank hiervoor namens 'n echte dierenvriendin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, Elly dit is top. En dan in Nederland !! Heerlijk dat ook wij een steentje bijdragen aan het welzijn van mishandelde beren. Jij heel veel bedankt voor je reactie

    BeantwoordenVerwijderen